Aivan tavallinen kaktuslajike. Ettekö usko?

Kaktus (Cactaceae) on piikikkään oloinen piikittelevä huonekasvi. Villit kaktukset koristavat yleensä aavikkoja. Monet pitävätkin villejä kaktuksia vain pelkkinä kangastuksina. Kaktuksia voidaan myös käyttää monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Jotkut pitävät kaktuksia lemmikkeinään, toiset käyttävät niitä ravintonaan ja MacGyver tekee niistä paristoja.

KäyttöMuokkaa

Huonekasvina / lemmikkinäMuokkaa

Yleensä väitetään, että koira on ihmisen paras ystävä. Jos asiaa kysytään kaktus-ihmisiltä, heidän mielestään kaktus on ihmisen paras ystävä. Ajatellaanpa koiraa: se haukkuu, syö kuin porsas ja sitä on käytettävä lenkillä silloinkin, kun haluaa nukkua rauhassa.

Miksi siis kaktus? Kaktus tarvitsee vain vähän ravintoa. Viisi pisaraa vettä riittää pitämään kaktuksen tyytyväisenä noin yhden kuukauden ajan. Kaktuksesta ei myöskään tarvitse maksaa veroa. Kaktus on myös hyvä sylilemmikki. Kun sitä silittää, saa käteensä niin hellän tunteen, jota koira ei koskaan pysty isännälleen antamaan. Kaktus ei myöskään levitä ympäristöönsä ahnaita kirppuja. Kaktus on myös hiljainen ja se ei hauku öisin. Sen voi viedä lenkille juuri silloin kun itse haluaa. Parhaiten kaktus viihtyy auton etuistuimella aurinkoisena kesäpäivänä.

RavintonaMuokkaa

Kaktusta voi juoda, jos siitä tekee tequilaa. Tequilan valmistamiseen tarvittavia ohjeita on mahdollista kysyä helpoiten Suomen Meksikon suurlähetystöstä. Tosin on muistettava soittaa sinne oikeaan aikaan, jottei virkailija ole juuri viettämässä siestaa ja vallan hermostu häiriköistä. Tequilaa voi myös ostaa hyvinvarustetuista alkoholiliikkeistä.

Kaktusta voi myös syödä, mutta sen piikkejä kannattaa varoa. Kaikkein paras tapa syödä kaktus, on ostaa hitsaajan hanskat ja japanilainen keittiöveitsi. Tosin samuraimiekka on suositeltavampi, sillä se on riittävän pitkä, jotta piikit eivät vahingossakaan lävistäisi hanskoja. Kaktus kaatuu yleensä yhdellä huitaisulla ja sitten, kun kaikki sen kuoret on huitaistu pois, on turvallista syödä sen sisus. Kaikki eivät tosin hyväksy kaktuksen syömistä, sillä joidenkin mielestä se luokitellaan eläinrääkkäykseksi.

ParistoinaMuokkaa

Vain MacGyver kykenee valmistamaan kaktuksista paristoja. Kukaan ei tiedä miten.

Kaktuksesta tokaistuaMuokkaa

”Ei ole kaktusta piikkeihin katsomista.”

~Tuntematon

TriviaaMuokkaa

  • Kaktuksia on eri muotoisia ja mallisia, joten jokainen voi löytää itseään miellyttävän kaktuksen.
  • Meksikolaiset ovat keksineet tehdä kaktuksista oman huumeen, meskaliinin.
  • Kaktuksista voidaan valmistaa myös pelottavia sotilaiden kypäriä, joita välttämättä kaikki sotilaat eivät uskalla edes itse pukea päähänsä.

Katso myösMuokkaa