Kimmo Kiljunen

Kimmo Kiljunen syö nuoremmat ikäluokat.

VTT Kimmo Kiljunen (s. 1951, Ruokolahti) on vantaalainen eläkeläisaktivisti ja lippuharrastaja, joka muistetaan loisongelmastaan. Vantaan Mr. Maailmana tunnettu Kiljunen on aikamme Marco Polo tai Ibn Battuta, suuri maailmanmatkaaja, joka kiertelee aina kansanedustajaksi päästessään mieluusti Parlamenttien välisen liiton asioilla ja niiden sivussa luoksepääsemättömimpiäkin parlamenttituristikohteita perehtyen syvällisesti mm. paikallisiin täikantoihin.

Eläkeläisten puolueen kansanedustajana SDP:n eduskuntaryhmässä Kiljunen on toiminut vuosina 1995–2011 ja uudelleen vuodesta 2019 lähtien. Syntymäeläkeläiselle säheltäjälle ei ole ministerinpestejä uskottu, ja Sdp:n kollegat pitävät perinpohjaista kaikkitietävyyttään innokkaasti harjoittavasta Kiljusesta eniten silloin, kun tämä on toisella pallonpuoliskolla. Kansanedustajakausiensa luovalla eläketauolla Kiljunen visioi Haminan Lippumaailman, joka oli kaikkien hänen projektiensa tapaan ylikallis floppi, joka ei kiinnosta ketään muuta kuin häntä itseään.[1] Lippukirjoistaan ja -puistostaan tunnettu Kiljunen on saanut lippuamiraalin arvonimen.

EläkeläisyysMuokkaa

Kiljunen on rasittavuutensa, itseään toistavan horinansa ja liputtamiseen kohdistuvan selittämättömän innostuksensa ansiosta mitä edustavin eläkeläisten äänitorvi. Jos Kiljusen ulostulot eivät koske sitä, miten Monacon ja Indonesian liput eroavat toisistaan, ovat ne poikkeuksetta kiihkomielistä julistusta Suomen sorretuimman vähemmistön, eläkeläisten, rahoista. Kiljusen mielestä valtio on törkeästi unohtanut ydintehtävänsä, rahan enenevän syytämisen ei-aktiiviväestölle, joka ei tuota muuta kuin kiukkuisia yleisönosastokirjoituksia, tukoksia liukuportaisiin ja kuolleena syntyneitä lippupuistoaivopieruja.

Koska eläkeläisten on irrelevanssiin vajotessaan nykyisenä digitaalisena aikana pantava uskonsa johonkin netissä pörräävään salaliittoteoriaan, valitsi Kiljunen niistä epäkarismaattisimman: eläkerahastot ovat salaliitossa eläkeläisiä vastaan kasvattakseen vain omia voittojaan. Kun rahaa kerran on, pitäisi se maksaa ulos kerralla nykyisille eläkeläisille, koska eihän työelämään nyt tulevien tarvitsekaan päästä eläkkeelle, koska sen tullessa ajankohtaiseksi ne ihmiset, joilla on väliä – eläkeläiset – ovat jo kuolleet. Kimmo Kiljunen – der ewige Boomer.

Kiljusen herrasväki maailmallaMuokkaa

Kultivoituneena maailmankansalaisena Kiljunen suhaa milloin missäkin, yleensä aina vähintään Suomen asialla, mutta kyllä Kreikka ja Kazakstankin käyvät, kunhan vain maksavat matkat. Kiljusen elämän suuria tragedioita oli, että 2000-luvulla eduskunta ryhtyi säästämään matkakuluista, ja suorana seurauksena tästä Kiljunen joutui viettämään yhden yön intialaisessa kahden tähden hotellissa ja uskoi saaneensa tästä koettelemuksesta paikallisia loisia. Satiaisistaan Kiljunen syytti eduskunnan puhemies Sauli Niinistöä[2] ja suuttui sitten, että media oli kiinnostuneempi kirjoittamaan hänen kirpuistaan kuin hänen Wikipedia-aikana umpiturhiksi käyneiden lippukirjojensa venäläisen laitoksen julkaisusta.[3]

Vuonna 2010 Kiljunen oli parlamentaarisella konferenssimatkalla Thaimaassa, ja eduskunta tietysti maksoi osanottajien virkamatkat. Kiljuselle ei kuitenkaan riittänyt pelkkä virallinen ohjelma, vaan hän keksi itselleen lisävirkamatkoja, joiden kanssa eduskunnalla ei ollut perinteisessä mielessä paljoakaan eli mitään tekemistä. Nämä Burmaan, Bhutaniin ja Intiaan suuntautuneet kiljusvirkamatkat edustaja rahoitti vaihtamalla eduskunnan hänelle hankkimat bisnesluokan liput turistiluokkaan ja ottamalla erotuksen itselleen.[4] Eduskunnan hallinto piti menettelyä vähintään omintakeisena, mistä syystä Kiljunen uhriutui niin massiivisesti välilaskupaikalla Intiassa, että paikalliset fakiirit muistelevat sitä yhä. ”Ei mulla ole mitään oikeusturvaa tässä valtakunnassa”, tilitti tuohtunut Kiljunen tuntojaan erikoisvirkamatkansa välietapilla.[5]

Jos sä lipun nostat salkoon, tiedän senMuokkaa

 
Kimmo Kiljunen (edessä) esittelemässä Lippumaailma-hanketta Haminan kaupunginvaltuustolle.

Lippukirjoja kirjoitelleen (ja niitä päivitelleen aina kun joku Malawi tms. saa päähänsä vaihtaa lippuaan) veksillaarifetisisti Kiljusen suurin ja ehdottomasti kallein brainchild on Haminan Lippumaailma, jonka satametrinen jättitanko teetettiin pietarilaisella hämärälafkalla[6] venäläisten laatustandardien mukaisesti[7] niin, ettei Suuri Johtaja Ilham Alijev / koripallokenttä-kokoluokan Suomen lippua pystytty hilaamaan siihen maan itsenäisyyden 101-vuotispäivänä.[8][9] Haminan lippumaailmaan on tulossa myös suuri lippupuisto, jossa on tarkoitus liehuttaa kaikkien maailman valtioiden lippuja – varma kassamagneetti, joka tekee Haminan kaupungista Suomen veksillologinörttien (8 hlöä, jos Kiljusta ei lasketa) ykköskohteen. Yleisöryntäystä todella tarvitaan, sillä tämän rättikavalkadin kustannukset ovat räjähtäneet lähemmäs miljoonaa euroa, mukana Kiljusen asiantuntijapalkkioina kuittaamat 50 000 euroa.[10]

TulevaisuusMuokkaa

Kiljusella on valmisteilla jo uusi projekti, jossa on tarkoitus koota yhteen suureen heraldiikkapuistoon Suomen kuntien ja maailman maiden vaakunat. Hän etsii parhaillaan tyhmää ja huonosta itsetunnosta kärsivää pikkukaupunkia tähän tarkoitukseen.

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa