[[Tiedosto:Kirkkovene smiley.jpg]]


Kirkkoveneen pohjapiirros

Kirkkovene on hyvin yleinen vesikulkuneuvo, jotakäytetään varsinkin soutukilpailuissa. Se on hyvin pitkähkö, yleensä puusta rakennettu vene, jossa kukaan ei pääse laiskottelemaan, koska kaikkien pitää soutaa, että vene liikkuisi.

Michelangelon kirkkovenettä esittävä taidemaalaus.
Tyypillinen graffiti samasta aiheesta.

Kirkkoveneen historiaMuokkaa

Kirkkovene sai nimensä, kun ennen vanhaan kirkkoon kuljettiin soutamalla pitkällä puisella veneellä, kirkkoveneellä. Sitä käytettiin paljon myöskin pienten ja joskus suurienkin tavaramäärien kuljettamiseen järvien ja jokien yli. Kirkkoveneestä tulikin pian koko kansan symboli.

 
Myös seurakuntien omissa symboleissa näkee vaikutteita kirkkoveneestä.

Kirkkoveneen symbolin uusi käyttötarkoitusMuokkaa

Kirkkoveneelle kehitti uuden käyttötarkoituksen herra Matthew Simmons, joka katsellessaan seinällä olevaa kirkkoveneen piirroskuvaa ja omaa alastonta vaimoaan hän huomasi uskomattoman suuren yhtäläisyyden. Hän juoksi pihalle huutaen "Heureka, heureka!" ja joutui myöhemmin mielisairaalaan tämän takia.


Kirkkoveneestä tulee seksistinen symboliMuokkaa

 
Näyttääkö tutulta?

Kirkkoveneen uuden tarkoituksen yleistyessä sitä alettiin käyttämään yleisenä graffitin aiheena mm. pentagrammin ja hakaristin kanssa. Myöskin useat kolmosluokkalaiset pitivät sitä hauskana ja nauroivat itsensä kuoliaaksi aina ollessaan mukana soutukisoissa. Myöhemmin kirkkoveneeseen kyllästyttiin, eikä niitä enää kovinkaan helposti löydä yleisiltä graffitipaikoilta.

Kuvia aiheestaMuokkaa

Katso myösMuokkaa