Herranen aika mies! Käytä kumia.

”En ymmärrä, miten näitä lapsia oikein olen siittänyt. Aina olen käyttänyt kondomia, vain kusella ja naidessa olen pois ottanut..”

~Hämmentynyt perheenisä

”Käytkö sä sitten sadetakki päällä suihkussakin?”

~Isän työkaveri

”Ei sitä kumia tarvita... Tervattu villasukka toimii yhtä hyvin.”

~Kyllä isä osaa!

Kondomi on nimitys, jolla tarkoitetaan monien makuuhuonegolfin pelaajien käyttämää mailapussia. Oletko lisääntynyt? Onko sinulla jälkikasvua tai sukupuolielimissä verestäviä kivuliaita haavaumia? Mikäli näin on käynyt, on luultavaa, että tämä kaikki olisi voitu estää, mikäli olisit lukenut tämän artikkelin hieman aikaisemmin.

Kondomin rakenneMuokkaa

Kondomi eli stördöri, joka tunnetaan myös nimillä mailapussi (ks. makuuhuonegolf) ja tyhjiöpakkaus, on luonnonkumista, synteettisestä kumista, muovista, pellavasta tai hylkeen suolesta valmistettu ehkäisyväline. Kondomien kierrätys on myös varsin yleistä ja suositeltavaa. Yleensä Suomessa käytetyt kondomit myydään tehtaille jotka valmistavat purukumia ruotsalaisten käyttöön. Normaalisti kondomia käyttää mies. Kondomi rullataan peniksen päälle ja sen jälkeen yhdytään valittuun kohteeseen. Kohteliasta on kysyä, haluaako kohde käytettävän kondomia. Kondomin päässä on pieni nystyrä, johon mahtuu erilaisia asioita.

Kondomin historiaMuokkaa

Arabit keksivät kondomin 700 -luvulla. He käyttivät materiaalina lampaan peräsuolta. 1873 britit jalostivat ajatusta ottamalla valmistusmateriaaliksi kumin. Mutta todellisena ja alkuperäisenä kondomin innovaattorina ovat toimineet skottilaiset. Arabit ainoastaan keksivät ottaa suolen pois lampaasta.

Kondomin käyttöMuokkaa

 
Huolellisesti pestyinä kondomit voidaan käyttää uudelleen jopa neljä kertaa, mikä säästää pitkän pennin. Kiitos, Niksi-Pirkka!

Kuten jo edellä mainittiin, kondomi rullataan pään päälle, jotta saadaan ehkäisevä vaikutus. Ehkäisevä vaikutus perustuu siihen, että kondomi estää miehen verenkierron kulkeutumisen sinne, missä sitä eniten kaivattaisiiin. Vaikutus näkyy myöhemmin lapsettomuutena, iloisten poikamiespäivien jatkumisena ja iän karttumisena yli 40 ikävuoden, myös hiusten harmaantumista voidaan estää kondomia käyttämällä. Huomioitavaa on, että noin kymmenen euron satsauksella sinulla saattaa olla joskus varaa ostaa uusi hieno hummer tai jaguar. Kondomin ehkäisyteho on kuitenkin vain noin 20 prosenttiyksikön luokkaa. Alhainen tehokkuus johtuu siitä, että useimmille miehille kondomin koko on liian suuri, jolloin se luiskahtaa päältä pois nopeammin kuin erektio ehtii laskea (siis aivan äärettömän nopeasti). Joissain harvinaisissa tapauksissa (ilmoittakaa esimerkkejä jos tiedätte) kondomin koko on liian pieni, jolloin se yksinkertaisesti repeää rullattaessa. Jälkimmäistä epäillään syyksi siihen miksi Afrikassa HIV-tilastot pysyvät korkealla, vaikka maanosaan jaettuihin kondomeihin on käytetty jo puolet maapallon kumipuuvarannoista.


Kondomia voidaan myös käyttää suuseksin aikana, joskin käytön turvallisuutta on vaikea taata. Länsimaissa yksi suurimmista kuolemaanjohtaneista syistä on tukehtuminen kondomin imeytyessä kurkkuun suuseksin aikana. Tästä syystä suuseksi olisikin jätettävä kokonaan pois normaalista aktista.

Kondomia on käytettävä koko yhtymisen ajan.

Kondomi ja uskontoMuokkaa

Suurin osa maailman uskonnoista kieltää kondomin olemassaolon. Vaikkakin länsimaisessa yhteiskunnassa tiedetään varsin hyvin kondomin olemassaolo, on mm. katolisissa maissa onnistuttu salaamaan kondomin ulkomuoto. Myös islamilaisessa uskonnossa kondomin kuvaaminen on kiellettyä. Suurin osa kristityistä myös uskoo mm. kupan olevan Jumalan rankaisu hekumoitsijoita kohtaan ja Paavi onkin ilmaissut olemassaolemattoman kondomin olevan saatanasta. Afrikan maissa kondomin käyttö on myös vähäistä poppamiesuskontojen takia. Oikeastaan afrikkalaiset eivät tarvitse kondomia, sillä heillä on toimivat konstit mm. HIV:n parantamiseen.

Erilaisia kondomimallejaMuokkaa

 
Aina käyttö ei ole ihan hallinnassa.

On ymmärrettävä, että kondomi ei ole vain miehen yksityisoikeus enää, tästä voimme kiittää feminismiä. Myös naisilla on oikeus nykyään käyttää kondomia yhtymisen ajan, mikäli he näin katsovat parhaaksi. Kondomilaatuja on myös monia ja tässä niistä listattu muutama.

  • Naisten kondomit
  • Makukondomit, joita voi käyttää myös purukumina
  • Spermisidiä sisältävät kondomit
  • Hupikondomit, joilla ei ole minkään näköistä funktiota
  • Pimeässä hohtavat kondomit
  • Nokian valmistamat Hakkapeliitta-kumit, joissa on nastat. Tarkoitettu SM-nautintoon.
  • Pilailukondomit, jotka eivät oikeasti toimi.


Katso myösMuokkaa