Korean demokraattinen kansantasavalta

Etsitkö kenties artikkelia Taivas?
Stop hand.png Tämä artikkeli kertoo todellisesta super-, hyper- tai jopa kybervallasta,
joten älä missään nimessä vandalisoi tätä artikkelia, tai sen joukot tulevat tuhoamaan sinut täysin!
Jumala, ikuinen presidentti Kim Il-sung suojelee Korean kansaa kaikelta maailman pahuudelta, niin Japanilta, Yhdysvalloilta, kuin muilta länsimaisilta hapattajilta, jotka ovat aikain alusta sortaneet suurta, rehtiä sekä uljasta Korean kansaa, jonka pahuus on kahtia repinyt aikain saatossa. Suuren ja ikuisen johtajan rinnalla käymme taistoon vääryyttä vastaan, emmekä pysähdy, ennen kuin maailma tuntee tahtomme kansan yhdistymisestä sekä ikuisesta rauhasta!
조선민주주의인민공화국
Chosŏn Minjujuŭi Inmin Konghwaguk
Korean demokraattinen kansantasavalta
Nordkorea2.jpg
(lippu)
Motto: ”Vahva ja vauras kansa
North Korea.png
Lähde: Pohjois-Korean Virallinen Maailmanatlas, sivu 1/1.
Valtiomuoto äärirunkku kansantasavalta
Hallitsija Ikuinen Presidentti Kim Il-sung
Rakas Johtaja Kim Jong-il
Suuri Toveri Kim Jong-un
Pääkaupunki Pyongyang
Viralliset kielet korea, Ching chong
Pääuskonnot juche, ydinaseet
Itsenäisyys 1945
Valuutta kaikki minkä irti saa
Kansallislaulu Aegukka (Patrioottinen laulu)
DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Pohjois-Korea on maailman ainoa virallinen nekrokratia, eli valtio, jota hallitsee kuollut päämies. Kim Il-sung on määritelty perustuslaissa ikuiseksi presidentiksi, eikä hänen kuolemansa muuttanut tätä asiaa mihinkään. Epävirallisesti Suomikin on nekrokratia, Kekkonen kuitenkin kuoli jo vuonna 1986.

”Miksi artikkeli on nimellä Pohjois-Korea? Semmoista valtiota ei olekkaan. Suomi itsekkin on tunnustanut Korean demokraattisen kansantasavallan eikä Pohjois-Korean, ja virallisemmissa lähteissä viitataan yleensä Korean demokraattiseen kansantasavaltaan”

~Wikipedian käyttäjä Miihkali, 2006[1]

Korean Demokraattinen Kansantasavalta (satunnaisesti puhekielessä Pohjois-Korea) on Itä-Aasiassa sijaitseva George Orwellin kirjallisuuden teemapuisto, jonka rajanaapureita ovat Etelä-Korea, Kiina sekä Venäjä (minkä maan nyt ei olisi). Pohjois-Korean viimeaikaisimpien ulkopoliittisten toimien perusteella tulevaisuudessa moni muukin maa tulee olemaan Pohjois-Korean rajanaapuri. Pohjois-Korea on sosialistinen yksipuoluejärjestelmä, joskin maassa on enemmän virallisia puolueita kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa.[2] Maan ulkopuolella järjestelmää on luonnehdittu muun muassa stalinistiseksi diktatuuriksi, tämän ollessa täysin naurettava väite, jonka tunnetusti alisuoriutuvaa journalismia tuottava The New York Times on laukaissut. On siis hyvä näin kansallispoliittisen puolueettomuuden nimissä muistaa, että moni paljon arvovaltaisempi auktoriteetti on luonnehtinut Pohjois-Koreaa oikein mukavaksi paikaksi, kuten esimerkiksi Kiina sekä Tommi Lievemaa.[3]

Pohjois-Koreassa eivät huhujen mukaan toteudu kaikki (yksikään) maailman (pääosin läntisen) pumpulimaiset arvoliberaalisista normeista, mikä on syvästi loukannut länsimaita ja pääasiassa niiden kontrolloimia "globaaleja" instituutioita. Pohjois-Koreassa on kuitenkin ilmainen koulutus, terveydenhuolto, julkinen liikenne jne. joka on Suomen kaltaisissa löysissä kapitaalikeskeisissä yhteiskunnissa sidottu loputtomaan byrokratiaan, jossa sinä, eli rehti kansalainen, aina häviät.[4] Kun sinut seuraavan kerran vartijoiden toimesta väkivaltaisesti poistetaan Kelan toimistosta, voit vain haikailla Pohjois-Korean rakastavan ja ihmiskeskeisen järjestelmän perään.

Pohjois-Korea käy nykyisin jatkuvaa informaatiosotaa Yhdysvaltoja vastaan. Tämä on verbaalisesti pahoinpidellyt Pohjois-Korean hallinnon toimet moneen otteeseen. Lukuiset raakamaiset väitökset ihmisoikeusrikkomuksista eivät kuitenkaan ole tahranneet sen mainetta sosiaaliturvajärjestelmällisen politiikan todellisena edelläkävijänä; ongelmat vältetään tunnetusti antamalla kaikkien köyhien kuolla nälkään ja mahdollisille syrjäytyneille tarjotaan puoli-ilmaiseksi kuulaa kalloon.[5]

HistoriaMuokkaa

Pohjois-Korean historian voidaan katsoa alkaneen vuodesta 1945, jolloin Korean puoliksi mahtava peninsula vapautui ilkeästä japanilaisten vallasta, mutta toisaalta demokraattinen kansantasavalta perustettiin vuonna 1948. Virallinen ajanlasku maassa on aloitettu vuodesta 1912, suuren johtajan Kim Il-sungin syntymävuodesta nimittäin. Itse varhainen historia on Pohjois-Koreassa yksi näkökulmakysymys, sillä alkuräjähdys asetetaan alkaneeksi edellä mainittuun vuosilukuun. Länsimaisen historiakirjoituksen mukaan Koreassa oli aikoinaan kuningaskuntia, aivan kuin se olisi jokin Eurooppa.

Hallinto ja politiikkaMuokkaa

Hallinto on hyvinkin yksinkertainen käsite Pohjois-Koreassa, jonka ei tarvitse turvautua länsimaiseen byrokratiaan työttömyyden vähentämiseksi. Hallinnossa on tietty määrä tietynlaisia ihmisiä, joita voidaan vaihtaa hyvinkin nopeasti yhdestä käskystä, mikä onkin kansantasavallan progressiivisen lähestymistavan salaisuus. Jos jokin ei tunnu hallinnossa toimivan, voi istuva johtaja, tässä tapauksessa Kim Jong-un, vierittää syyn kenelle tahansa epämiellyttävälle virkamiehelle, joka sitten saa maksaa virheistään, periaatteessa anteeksi pyytämällä ja käytännössä katsoen hengellään.

Monilla imperialistisilla agressoijilla ulkopuolisilla on erilainen näkemys Pohjois-Koreasta. Pohjoiskorealainen hallintojärjestelmä ei tunnetusti noudata eurooppalaisia sivistysarvoja tai kristillisperäistä normikulttuuria, jonka perusteella onkin oikeutettua kritisoida sen kaikkia toimia pääkaupungin katujen siivousaikatauluista ulkopolitiikkaan. Koska se ei ole onnistunut implementoimaan utopistisia eurooppalaisen filosofian perusajatuksia, täytyy se riisua aseistaan ja yhdistää osaksi maailmanlaajuista verkkoa.

Pohjoiskorealainen kansandemokratiaMuokkaa

Pohjois-Korea tunnetaan kehittyneestä äänestysjärjestelmästään. Siinä ihmiset menevät äänestyskoppeihin, mikä on äärimmäisen kekseliästä. Sitten he laittavat sen vaihtoehdon lipukkeeseen, joka on käsketty. Vaihtoehtojakin on yleensä yhdestä viiteen puoluelistan verran. Jos erehtyy laittamaan jotain muuta, kuten piirtämään äänestyslipukkeeseen tikku-ukkoja suomalaiseen tapaan,[6] on seurauksena rangaistus poliittisen väkivallan lietsomisesta. Valitettavan nepotismin vuoksi Pohjois-Koreassa ei voi vaikuttaa suuren paramountaalisen johtajan valintaan, sillä siitä huolehtii Kim Il-sungin henki.

JohtajatMuokkaa

Pääartikkeli: Kim Jong Il

”Suomalainen ja ruotsalainen pelasivat golfia. Kim Jong-Il voitti.”

~Pohjoiskorealainen vitsi sananlasku

Kim Jong Il on myös Pohjois-Korean hyvinvointivaltion taitavin hävittäjäpilotti painostaan ja lyhyydestään huolimatta sopusuhtaisuudestaan ja pituudestan johtuen, sekä myös täydellinen golf-pelaaja. Hän on myös oksentamatta katsonut Jouko Turkan ohjaaman sarjan "Seitsemän veljestä". Hän on myöskin erittäin viehättävä ja älykäs. Kaiken kaikkiaan hän on maailman toiseksi täydellisin koskaan elänyt ihminen, ensimmäisenä tietenkin mahtava Kim Il Sung ja Kekkonen jaetulla sijalla. Eräs pohjoiskorealainen kuvaili Kim Jong Iliä näin: ”Lakas Johtajamme, joka on niin suuli ja ylväs ja likas ja vaulas ja vahva ja uljas ja nelo. Hän on maailman palas pomo.” Näin siis sanoi ilonkyyneliä itkevä pohjoiskorealainen kivääri ohimollaan. Voisimmepa me kaikki olla pohjoiskorealaisia.

Suhteet maailmallaMuokkaa

 
Pohjoiskorealainen ystävällisyydenosoitus

Pohjois-Korean täydellisyys aiheuttaa suunnatonta kateutta muualla maailmassa. Tämän seurauksena jatkuva riistokapitalistien tuottama propaganda on heikentänyt Pohjois-Korean julkista kuvaa. Siriuksen aurinkokunnasta kotoisin olevan hallituksen onneksi maan terve ja hyvällä itsetunnolla varustettu valittu kansa[7] ei horju virheellisen maailmankuvan edessä ja ryhdy esimerkiksi esittämään hankalia kysymyksiä maan johdolle. Tämä on pohjoiskorealaisen jatkuvan onnistumisen salaisuus.

Absoluuttisten totuuksien hyväksymistä edesauttaa myös ulkoavaruudesta peräisin oleva aseteknologia sekä implanttijärjestelmä, jolla kaikkein hankalimmatkin individualistit saadaan käyttäytymään kiltisti ja esimerkiksi diplomaatteina levittämään ulkomaille Pohjois-Korean ilosanomaa. Tähän ilosanomaan yleensä sisältyy rohkea lupaus siitä, että pian kaikki hyväksyisimme Kim-Jong-ilin kiistattoman erinomaisuuden ja liittyisimme vapaaehtoisesti yhtenäiseksi, maailmanlaajuiseksi Korean demokraattiseksi kansantasavallaksi.

Hyviä ulkomaansuhteitaan Pohjois-Korea pitää yllä myös toteuttamalla ydinkokeita, joita suoritetaan aina, kun naapurivaltioilla on maan kanssa erimielisyyksiä. IAEA:n tarkkailijoille ja Yhdistyneille kansakunnille Pohjois-Korea näyttää persettä ja kertoo sen olevan puhdas. Donald Trump ei tätä usko vaikka se totta olisikin, vaan jatkaa riskialtista uhkailuaan armageddonilla.

KiinaMuokkaa

Suhteet Kiinan kansantasavaltaan ovat erinomaiset, mistä kertoo muun muassa loistavan toverin, Kim Jong-unin, ensimmäisen valtiojohtoisessa asemassa tapahtuneen ulkomaanvierailun kohdistuminen Pekingiin. Kiina on hieman kuin sitä, mitä Suomi on Virolle. Pienessä mutualistisessa suhteessa elävät eliöt tukevat toisiaan ainakin jossain määrin henkisellä tasolla, ja ehkä välillä toinen rikkoo myös kansainvälisiä pakotesopimuksia ystävyyden kunniaksi. Pohjois-Koreassa tähdätään suuri ruorimies Mao Zedongin Neljän tuhoeläimen kampanjaan, jossa varpusten ja rottien sijasta kohteena ovat eteläkorealaiset, yhdysvaltalaiset, japanilaiset, sekä käytännössä kaikki muut vastarannankiiskit ja juche-aatteen epäröijät.

SuomiMuokkaa

Suomen ja Pohjois-Korean suhteet olivat parhaimmillaan viimeksi 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä. Läheiset ja vieraanvaraiset suhteet Pohjois-Korean Politburon ja presidentti Darija Halonenskin välillä kuitenkin kylmettyivät kokoomuslaisen kapitalistiriistäjän, Sauli Niinistön noustua valtaan kaukaisessa valtakunnassa. Inari ja Pjongjang ovat ystävyyskaupunkeja, joskin välit ovat viilentyneet sen jälkeen poromiehet varastivat ydinsukellusveneen Pohjois-Korean salaisesta tukikohdasta. Sukellusveneen vienti oli poromiesten mukaan välttämätöntä poronhoidon kannalta.

KulttuuriMuokkaa

 
Kuten kuvasta näkyy, pohjoiskorealaiset ovat patrioottisuuden lisäksi hyvinkin sosiaalista ja henkisesti virtaviivaista kansaa.

Pohjois-Korealainen korkeakulttuuri koostuu pääosin juche-aatteen ylistämisestä erilaisissa yhteyksissä, joita maan ministeriöt paraikaa kehittelevät. Pohjois-Korea on syntymaa monelle kansainvälisesti merkittävälle keksinnölle, kuten esimerkiksi hampurilaiselle, vaikka sen usein väitetään olevan yhdysvaltalainen keksintö.[8] Pohjois-Koreassa on myös hyvin keskeistä eräänlainen henkien palvonta, joka kohdistuu vain ja ainoastaan pääasiassa suuriin johtajiin. Pohjoinen valtakunta on myös kehittynyt yli ihmiskunnan odotuksien ja edennyt pelkäämättä itse Kronoksen tasolle, kun loistava toveri ja mahtava seuraaja Kim Jong-un palautti aikaa, jonka Japani oli varastanut korealaisilta.[9]

Korean demokraattinen kansantasavalta on myös IT-teknologian edelläkävijä: Ikuinen Johtaja Kim Il-Sung keksi Internetin. Hänen alkuperäisen visionsa mukaisesti Korean demokraattisessa kansantasavallassa Internetiä (KimNet) suodatetaan niin, ettei kapitalistinen porno, kuten yleissivistys ja muu aivopesumateriaali pilaa täydellisen kansan puhdasta ja suggestiolle avointa mieltä. Valtion internet-kattavuus on maailman huippua, sillä jopa 100% maan Rakastetuista Johtajista käyttää Facebookia, jonka myös itse Kim Il-Sung kehitti ja koodasi vasemmalla kädellään samalla kun loi taivaan ja maan kolmessa vartissa.

MusiikkiMuokkaa

Pohjois-Korean musiikki on tunnetusti maailman ehdotonta parhaimmistoa. Pitkän iän salaisuus on ainakin Kim Jong-ilin mukaan päivän aloittaminen pienellä sotilashumpalla, joissa on mahtipontisuutta lähestulkoon yhtä paljon kuin sanoituksissa fiktiota. Loistavaa orjatyötä tekevät pohjois-korealaiset säveltäjät saavat mielettömällä akustiikallaan manner-euroopalaisen kangistumaan täysin ja polttamaan kaikki b-luokan Bach-levyt. Kokoelmat ovat myös muun turistikrääsän ohella tärkeimpiä vientituotteita, pitäen Pohjois-Korean kansantalouden pinnalla.

Valikoima parasta pohjoiskorealaista musiikkia:

K-Pop:

Vielä Koreampi K-Pop:

NimeäminenMuokkaa

Tiesitkö, että...Muokkaa

ViitteetMuokkaa

Katso myösMuokkaa

Ostetuimmat -ismit
TOP-10
  1. Kapitalismi
  2. Terrorismi
  3. Turismi
  4. Postmodernismi
  5. Kimilsungismi
  6. Imperialismi
  7. Kommunismi
  8. Ismismi
  9. Ateismi
  10. Piratismi
tahdon lisää


Pohjoismaat
Ahvenanmaa - Grönlanti - Islanti - Kanada - Karjala - Lappi - Norja - Pohjois-Korea - Ruotsi - Suomi - Tanska - Venäjä - Viro - Pohjois-Korea
  Kaikki maailman työläiset liittykää yhteen! Tämä artikkeli on liian kapitalistinen Hikipediaan.
Voit auttaa kommunismin ja sosialismin levittämistä laajentamalla tätä artikkelia.