Wikipedian sisarprojektit/Wikisanakirjan ylläpitäjät

(Ohjattu sivulta Lentom)
Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.

LentomMuokkaa

Lentom on Wikisanakirjan neljänneksi nuorin ylläpitäjä. Lentomilla on paha tapa sanoa, että artikkeli on roskaa. Hän myös on kova kaartelemaan asioita. Lentom potee psoriasista eli lentomiaa. Lentom (eikä tosin kukaan muukaan) ole valmis uskomaan, että psoriasiksen toinen nimi on lentomia.

Lentomin suustaMuokkaa

  • Suoraan tuotemerkistä eikä lie sanakirja-ainesta? Jos sanotaan Ray-Banit, niin silloin tarkoitetaan tietynmerkkisiä laseja, eli ei käytetä yleisnimenä. (Ray-Banit-sivun keskustelusivulle. Merkkasi myös ko. sivun roskaksi, minkä jälkeen Hartz poisti sen.)

PuisqueMuokkaa

Puisqueta ja Pyhää Luciaa yhdistää päivä 13. joulukuuta, koska Puisque rekisteröityi tuona päivänä ja silloin juhlitaan myös Lucian päivää. Puisque on Wikisanakirjan vanhimpia ylläpitäjiä. Hänellä on taipumus juuttua yhteen aiheeseen kerrallaan. Puisquella on parhaimmin hanskassa mallineiden rakentelu ja rukkailu. Kuitenkin Puisque on semmoinen dorka kun ei kerran matikkaa osaa! Hänen käyttäjäsivunsa on tahattomasti varsin huvittava ja paikoin yllättävän rehellinen.

Puisquen suustaMuokkaa

  • Sori, ehkä muodollisesti poistin väärää proseduuria käyttäen, mutta tämä on tismalleen yhtä tuotemerkki kuin Mäkkärit ja Hesburgerit, niin näiden firmojen kanssa voi mun mielestä ylläpitäjät käyttää maalaisjärkeä ja poistaa suoraan. (Hese-sivun poistoäänestyksessä. Poisti sivun suoraan ja keskeytti poistoäänestyksen.)

HunsvottiMuokkaa

Hunsvotti on Wikisanakirjan kolmanneksi nuorin ylläpitäjä ja hänen nimensä kertoo jo kaiken: todellinen hunsvotti.

Hunsvotin suustaMuokkaa

HartzMuokkaa

Elämäntapaimbesilli Hartz on Wikisanakirjan ylläpitäjistä ehkä kuuluisin. Hän on niitä vanhimpia. Hän oli alkuaikoina kunnollinen, mutta nykyään aika hairahteleva. Hän nälvii Wikipedian puolella milloin ketäkin ja saa siitä sanomista. Väittää Wikipediassa olevansa över trettio, mutta ei vielä 40. Wikisanakirjassa hän kuitenkin vaikuttaa ennemmin joko 72-vuotiaalta tai sitten vasta 18 täyttäneeltä. Hartz on sentään osannut ehdottaa uusiksi ylläpitäjiksi Wikisanakirjaan itseään viisaampia tyyppejä, kuten Lentomia ja Hunsvottia. Hartz on selvästi kissaihminen. Nuoruuteensa nähden Hartz lienee myös höperö, mikä on huolestuttavaa! Paitsi, jos hän on 72-vuotias. Muun muassa Wikisanakirjan kolmanneksi nuorin ylläpitäjä Hunsvotti on huomauttanut Hartzia asenteellisista määritelmistä. Tämä on sikäli huono juttu, sillä Hunsvotti on ollut ylläpitäjänä melkoisesti lyhyemmän ajan kuin Hartz, mutta käyttäytyy Hartzia selvästi asiallisemmin. Onpa tapahtunut niinkin, että 25.11.2018 tehtiin historiaa [1], sikäli, kun ensimmäistä kertaa ylläpitäjälle pyydettiin estoa häiriköinnistä Wikisanakirjan puolella – mutta ei yllätä, että kyseinen ylläpitäjä, jota pyydettiin estettäväksi, on juuri Hartz, joka itse asiassa on kokemuksen myötä muuttunut ylimielisemmäksi. Estopyyntö ei kuitenkaan johtanut estoon, vaikka Hartz olisi kyllä Wiki-aatteen puitteissa ansainnut kyseisistä teksteistään eston.

Hartzin suustaMuokkaa

  • Tulisikohan listasta ottaa pois Ronja-Raakelit? Tai ainakin suurin osa niistä? (Luettelon naisennimistä keskustelusivulle. Poisti listasta nimen Ronja-Raakel ja poisti myös kyseisen sivun.)

Mölli-MölleröMuokkaa

Mölli-Möllerö saattaa olla Wikisanakirjan ylläpitäjistä ylivoimaisesti nuorin, mutta on tästä huolimatta yksi kypsimmistä, järkevimmistä ja fiksuimmista. Mölli-Möllerö suhtautuu asemaansa kunnioittavasti ja arvostavasti toisin kuin esimerkiksi Hartz, joka sortuu ylimielisyyteen ja tointen keskenjättämiseen.

Mölli-Möllerön suustaMuokkaa

ChiumboMuokkaa

Chiumbo on Wikisanakirjan toiseksi nuorin ylläpitäjä. Hänet pestattiin elo–syyskuun vaihteessa 2019, mutta hän passivoitui mystisesti heinäkuussa 2020. Hän hoiteli ylläpitotöitään ihan hyvin tuona vajaan vuoden jakson aikana.

Chiumbolla on altteritunnus Chiumbi, joka kuitenkin luotiin ennen Chiumboa. Jotenkin sitten Chiumbosta muodostui päätunnus ja Chiumbi jäi taka-alalle.

Chiumbon suustaMuokkaa

Katso myösMuokkaa