Lievestuore

”Simba, kaikki tuo alue mitä valo koskettaa, on Keski-Suomi, se on sinun valtakuntaasi”

~Mufasa

”Entä tuo pimeä alue tuolla?”

~Simba

”Se on Laukaa! Et saa koskaan mennä sinne, ja jos menetkin, niin ÄLÄ mene Lievestuoreelle!!!”

~Mufasa

”Lievestuoreen väestö koostunee pääasiassa alaikäisistä päihderiippuvaisista ja juopoista. Myös wannabe-bombereita tavataan. Kylän mainetta ylläpitää varsin pramea herrasmies, kulttijohtaja Säppi..”

~Kaksi kylän edustajaa


Vehmaan Lievestuorejärven rannoille levittyy Lievestuoreen alkuasukastaajama, jonka kulttuuri ja historia päättyivät kahdeksankymmenluvulla Lievestuoreen sellutehtaan savupiippuun. Tämä taajama on tunnettu poliittisesta aktiviteetistään: Laukaan Pohjois-Korea -nimen se on saanut erityisesti naapuriinsa (Laukaan DDR) Leppäveteen suuntautuneella katkeruudellaan. Lievestuoreella on lyhyestä historiastaan huolimatta merkittäviä saavutuksia. Sieltä on lakkautettu enemmän palveluita kuin useampaan Suomen taajamista on koskaan perustettu. Liepeeläinen perinneruoka, naapurin kalvaminen, maistuu kitkerän raikkaalta juuri palvelujen lakkauttamisella maustettuna. Lievestuoreen tunnetuimpia henkilöitä on #ryhmäsportlvt urheiluryhmän perustaja, Lievestuoreen S-Marketin sipsihyllyn kanta-asiakas Ilari Kaikkonen. Ilarin vakio-ostokset ovat Xtra Sour Cream and Onion sipsipussi sekä Mentos patukka.

Kulttuurihistoriassa Lievestuore muistetaan erityisesti Irwinin sanoituksesta "Lievestuoreen Liisa". Tässä teoksessa taiteilija kuvaa osuvasti omaa maskuliinisuuttaan (tehtaan savupiippu) ja kumppaninsa Lievestuoreen Liisan alapään heikohkoa hygieniaa (likaojan juoksu).


800px-Taajama 571.svg.png Tämä paikka ja sitä käsittelevä artikkeli ovat tynkiä.
Estä väkivaltaiset alueliitokset laajentamalla artikkelia
.