Linus Torvalds

Linus Torvalds
Linus.jpg
Torvalds kapitalismia litistämässä
Vallankumoaja
vallassa 1989 – 26.10, 2021
edeltäjä Super Mario
seuraaja Bill Gates
syntyi 28. joulukuuta 1969
Kokemäki
kuoli ei vielä
puolue Kommunistit

All your lives are belong to me!”

~Linus Torvalds
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Linus Torvalds.

”Kyllä, olen jumala. Naamioidun vain laiskaksi paskiaiseksi päästäkseni seuraamaan toimintaanne paremmin. Ja kyllä, varastin sen, kuten kaiken muunkin Richard Stallmanilta.”

~Linus Torvalds itsestään

Linus Nikolajevitš Torvalds (Линус Торвальдс Николаевич) (s. 28. joulukuuta 1969) on maailmankuulu suomalaiskommunisti. Tosin monet luulivat hänen olevan amerikkalainen vain siksi, että hän sattui asumaan siellä. Paskiaiset. Tosin kunnon amerikkalainen kapitalisti olisi pyytänyt hyvän hinnan Linux-käyttöjärjestelmästä eikä antanut sitä ilmaiseksi, kuten Linus Torvalds tekee. Tähän ei vaikuta mitenkään se, että suurin osa ihmisistä ei ottaisi Linuxia vastaan vaikka heille maksettaisiin.

Torvalds syntyi vuonna 1964 Kokemäellä, jossa hän oppi puukkojunkkarin jalot taidot. Nuoruudessaan Torvalds kyllästyi Windows-käyttöjärjestelmään tämän loistavimman ominaisuutensa, Blue Screen of Deathin tähden. On arveltu, että kommunisti-Torvalds piti enemmän punaisesta väristä kuin Windowsin sinisestä. Tämän innoittamana hän väsäsi kokoon epämääräisen käyttöjärjestelmän, jota hän kutsuu nimellä Linus Linux.

Suosio meillä ja muuallaMuokkaa

 
Neuvostoliittolainen postimerkki, joka kuvaa Linus Torvaldsia.

LinusMuokkaa

Torvalds oli erittäin suosittu Neuvostoliitossa eikun Venäjällä huolimatta suomalaisista sukujuuristaan. Monet suomalaiset eivät juuri välittäneetkään Torvaldsista ja hänen Linux-hömpötyksistään. Windowshan on ollut suosituin käyttöjärjestelmä Suomessa jo vuodesta 1996 yli 55% kannatuksella.

LinuxMuokkaa

Amerikkalaiset ns. avoimen lähdekoodin "ohjelmistonkehittäjät" rakastavat Linusia Linuxia, koska tämän lähdekoodi on avointa! Se tarkoittaa sitä, että he voivat kopioida Linuxin koodin, tehdä muutaman muutoksen ja lopulta vielä läntätä päälle oman nimensä (sekä hintalapun, kun kerran Amerikassa ollaan). Tosiasiassa nämä wannabe-ohjelmistonkehittäjät ovat kuitenkin vain kädettömiä amatöörejä tai nubuntuluusereita, jotka eivät päässeet Microsoftille töihin ja ovat siitä katkeria. Ja lienee turha edes miettiä, että kopioiko kyseinen firma kaikki Linuxin oivallukset pian niiden julkistamisen jälkeen.

Linuxin faniskene on kuitenkin Internetissä voimissaan. Tämä on ihme, sillä kaiken järjen mukaan Linuxilla ei pitäisi edes päästä sinne. Suitsutusta Linux on saanut varsinkin siitä, ettei sille ole käytännössä yhtään viiruksia. Virusten puute johtuu joko ohjelmointikielen täydellisestä sopimattomuudesta monimutkaisiin toimintoihin tai siitä, ettei yksikään itseään kunnioittava haittaohjelmien tuottaja suostu koskemaankaan Linuxiin.

Katso myösMuokkaa

 
Venäläinen Linux-käyttöjärjestelmän mainos.