Marjastaja

Marjastaja

Marjastaja (homo disturberos) on erehdyttävästi ihmistä muistuttava nisäkäs. Marjastajia tavataan etenkin parhaisiin marjastusaikoihin, loppukesästä ja alkusyksystä, kaikkialla Suomessa, erityisesti varuskuntien läheisyydessä on tavattu huomattavan paljon venäjää puhuvia marjastajia. Marjastajat ovat paljon sienestäjiä pienempiä, mutta huomattavasti aggressiivisempia. Marjastajan reviirille meneminen tietää lähes varmaa kuolemaa, tai ainakin rampautumista. Marjastajat kiipeävät yleensä puuhun karhuja pakoon, mikä on hyvin järkevää, sillä karhukin osaa kiivetä.

Marjastajat tunnistaa punaisista vaatteista, erilaisista marjankeruuvehkeistä sekä siitä että marjastajat tunkeutuvat mökkitontillesi aina syksyisin, ja jos yrität häätää heidät, saat heiltä palkkioksi revityt raajat, katkenneen kurkun ja maksasi heitettynä pellolle. Ja jos käy onni, niin ne käristävät sinua nuotiolla seipään nokassa ja kaupan päälle vielä syövät sinut ketsupin ja sinapin kera.

Uusia marjastaja -lajeja on levinnyt Suomeen, myös kaukaa Aasiasta joista yleisin on oletetusti Kaakkois-Aasian marjasta. Nämä petoeläimet eivät karta ihmisiä/asutuksia vaan käyttäytyvät agressiivisesti joskus jopa hengenvaarallisia ihmisen läsnäolon vaistottuaan. Tämän lajin on ulkomuodoltaan melko pieni, sillä pituutta naarailla on noin 145-150 cm ja uroksilla 150-160 cm. Paras tapa onkin pienen marjastajan kohdatessa tekeytyä suureksi ja tavoitella povitaskua mahdollisimman agressiivisesti. Elinikä vaihtelee riippuen siitä, kuinka paljon yksilö on poiminut marjoja kauden aikana saaden siitä palkkioksi riisiä poimimansa marjojen kilomäärää nähden. Kaakkois-Aasian marjastajan tunnistaa usein UFF:n vaatekeräyslaatikosta varastetuista vanhoista toppatakeista, likaisesta villapiposta, mongertelevasta ääntelystä, joka vaaran uhatessa muuttuu nopeaksi kiekumiseksi. Laji puolustautuu yleensä potkimalla ja puremalla. Ei ole tarkkaa tietoa myöskään siitä, että onko Kaakkois-Aasian marjanpoimijat myrkyllisiä. Ravintonaan laji käyttää riisiä, nuudeleita, katkarapuja, roskiasi ja suur-riistaa, joka selittää yllättäen kadonneet riistakamerat metsissä. Naaraat ovat taitavia viettelemään keski-ikäisiä ihmismiehiä, jotka usein lentävät näiden mukana Kaakkois-Aasiaan talven tullessa ja kynivät näiltä rahat.

Marjanpoimijoiden metsästystä ollaan harkittu eduskunnassa. Asian otti esiin perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, joka haluaa heidät heng.. merkittäväksi verolle.

Katso myösMuokkaa