Jos olet ilkeä hakkeri, saatoit myös etsiä tietokonematoa.

”Matokarkit sopivat tähän tarkoitukseen paljon paremmin ja ovat lisäksi helpommin saatavilla.”

~Mato yrittää neuvotella itsensä irti ongenkoukusta

Mato on eläin, joka ei ole matelija, ei nisäkäs, ei hyönteinen, ei äyriäinen, ei nilviäinen, (tai niinhän sinä luulet), ei oikeastaan mikään, se on vain mato. Madot ovat luultavasti olleet katkaravun ohella ensimmäisiä eläviä olentoja maapallolla. Tuossa ajassa madot ovat ennättäneet kehitää vaikuttavan, koko maailman kattavan Matojen KeskusOrganisaation, lyhemmin MKO:n.

Tyypillinen mato

Koko ja ulkonäköMuokkaa

Madot ovat erittäin yksinkertaisia rakenteeltaan, niillä ei ole silmiä, jalkoja, käsiä keuhkoja, tai mitään muitakaan normaaleja ruumiinosia. Madoilla on ainoastaan pitkä, putkimainen ruumis, jolla ne voivat kaivautua maan uumeniin. Aikaisemmin luultiin että madoilla ei ole aivojakaan, mutta tarkemmat tutkimukset osoittivat että madoilla on aivot, kun taas niitä tutkineilla tutkijoilla ei ollut.
Matojen koko vaihtelee välillä 0,1 - 470 cm. Useimmat madot ovat kuiten 5 - 50 senttisiä.

NeurologiaMuokkaa

Madoilla on niinkutsuttu "tikapuuhermosto". Tämän takia madot eivät kykene kovinkaan monimutkaisiin toimintoihin, toisin kuin ihmiset, joilla on porrashermosto, tai alienit joilla on liukuporrashermosto. Matojen aivot ovat niin pienet, että kaikkien maailman matojen aivot yhteenlaskettuna ovat pienemmät kuin tämän lauseen lopussa oleva piste. Siitä huolimatta madot kykenevät ajattelemaan suhteellisen selkeästi, ( jos ei oteta huomioon että niillä menee keskimäärin noin 23 min. vastata yksinkertaisimpaankin kysymykseen, kuten "Mikä on nimesi?" [ Sivuhuomautus: madoilla ei ole nimiä, vain sarjanumerot. { Esim GKDT3773BDDSS7787ad35. }])

Matojen Keskusorganisaatio MKOMuokkaa

MKO pitää yllä matojen sisäistä yhteiskuntaa, sekä puolustaa matojen oikeuksia. MKO:n alaliikkeitä ovat mm. Matojen SosiaaliVirasto MSV, ja Matojen YliHallinto MYH. MKO on useinkin joutunut riitoihin ihmisten kanssa näiden erilaisen ideologian, ja matojen törkeän hyväksikäytön vuoksi.


Riitaa matojen ja ihmisten välilläMuokkaa

 
Näistä erimielisyydet alkoivat.

MatokarkitMuokkaa

Madot olivat tulleet ihmisten kanssa suht hyvin toimeen, kunnes vuonna 1974 tuotiin markkinoille ensimmäiset matokarkit. MKO haastoi niiden valmistajan välittömästi oikeuteen, vedoten kunnianloukkaukseen ja rasismiin matoja kohtaan. Matokarkkien valmistaja kuitenkin voitti oikeusjutun, luultavasti siksi että suurin osa valamiehistöstä sekä tuomari olivat ihmisiä (Ihmisiä, jotka pitivät matokarkeista). On myös kiertänyt huhu että matokarkit olisi itse asiassa valmistettu elävistä madoista, mutta tarkat laboratoriotestit ovat osoittaneet, että ainoat kielletyt aineet matokarkeissa ovat E 994, ja E 666. Testien virallisuutta tai tutkijoiden ammattitaitoa ei ole kuitenkaan voitu osoittaa toteen, ja valmistaja kieltää luonnollisesti kaiken.

 
Suurta kohua aiheuttanut Worms- peli

PelitMuokkaa

Erimielisyydet eivät kuitenkaan jääneet tähän. Parikymmentä vuotta myöhemmin Nokia toi markkinoille uuden matopelinsä. Madot eivät nostaneet asiasta isompaa juttua. Mutta sitten, vuonna 1994, julkaistiin ensimmäinen Worms- peli, ja siitä madot suorastaan raivostuivat. Pelissä rauhaarakastavat ja hyvämieliset madot kuvataan väkivaltaisina ja militaristisina natseina, joiden ainoa tarkoitus on tappaa toisiaan erilaisilla aseillla. Madot nostivat pelin julkaisijaa, Team 17:a vastaan oikeusjutun, mutta madot hävisivät jälleen kerran. Syiksi perusteltiin mm. "todisteiden puutetta", ja "vähäisiä yhtymäkohtia todellisuuteen"
Team17:n ovat haastaneet oikeuteen myös lampaiden keskusjärjestö, yhtä kehnolla menestyksellä.

 
Voitteko kuvitella???

Julmaa hyväksikäyttöäMuokkaa

Lisää oli kuitenkin tulossa. Vuonna 1998 tehtiin nimittäin järkyttävä kohupaljastus: Ihmiset olivat vuosikymmenien ajan käyttäneet matoja julmasti kalojen syötteinä onkiessaaan! Tästä nostettiin ehkä historian suurin oikeusjuttu, mutta asia ei suinkaan jäänyt tähän; Kymmenettuhannet matoaktivistit ympäri maailman järjestivät mielenosoituksia, ja kiihkomielisimmät jopa tekivät terrori- iskuja kalastustarvike liikkeisiin- ja tehtaisiin, polttaen niitä maan tasalle. Nämä tapahtumat hiersivät entisestään matojen ja ihmisten kylmiä välejä.

Matojen sotaMuokkaa

Ihmisten-Matojen suurlähettilään loukattua verisesti matojen presidenttiä madot katsoivat, että se oli viimeinen pisara ja korsi, joka taittoi kamelin (tai siis madon) selän (mikäli madoilla olisi sellaista). Madot julistivat sodan ihmisille. Ikävä kyllä vain yksi ihminen kuuli sodanjulistuksen, ja hänkin oli puolivuotias vauva. Ensimmäinen matojen suorittama isku tapahtui läheiseen K-markettiin, jossa matojen joukot valtasivat hedelmätiskin ja vaativat (matojen mittapuulla) kovaäänisesti oikeuksiaan. Paikalle lähetetty neuvottelija osoittautui myöhemmin ihmisten toimesta suoritetun häikäilemättömän kemiallisilla aseilla suoritetun iskun jälkeen tuholaistorjuntafirman mieheksi. Tämän jälkeen madot liittoutuivat vanhojen ystäviensä, etanoiden kanssa. Etanat lähettivät sotaan parhaat nopean toiminnan joukkonsa, jotka etenivät silmiäkirveltävää puolen metrin minuuttinopeutta. Matojen ja etanoiden yhtynyt armeija suoritti kolme päivää kestäneen invaasion Valkoiseen taloon, suoraan pihanurmen halki. Matojen edustaja vaati yhdysvaltain presidenttiä kieltämään matojen kidutuksen ja myöntämään madoille täydet selkärangattoman kansalaisen oikeudet. Presidentti suostui vaatimuksiin ja vastineeksi vaati matoja poistumaan sillä punaisella minuutilla hänen pöytäänsä likamaasta!!! Tähän Työpöydän rauhaan päättyi ensimmäinen matosota. Kuitenkin Suomi, Venäjä ja Ruotsi kieltäytyivät ratifioimasta matokalastuksen, hedelmälierot ja Worms-pelin kieltävää sopimusta. Madot katkaisivat vastalauseeksi suhteensa näihin maihin, mikä ei kiinnostanut valtioiden johtajia pätkääkään.