Miekan osat, vaikkei niistä sinulle mitään hyötyä olekaan. Ei siitä tietämyksestä suurempaa hyötyä ole, kun terä viuhuu kaulaasi kohti...

Miekka on ns. ylipitkä puukko. Miekalla on vaikeampi haavoitaa viisasta, kuin tyhmää. Selitystä tälle ei tiedetä, mutta se tiedetään että miekan kuuluu olla terävä sillä tylsällä miekalla on turha huitoa. Miekka on vain hieman nuijaa tehokkampi (miekka on strength+d6 kun taas nuija on strength+d4).

Miekan käyttöMuokkaa

Miekan käytöönotossa ensimmäinen huomionarvoinen asia on ottaa kiinni kahvata (kuvassa grip) terän (blade) sijaan. Tämän jälkeen kaikki onkin suhteellisen yksinkertaista: heiluta miekkaa kohti vihollista. Koita olla vahingossa sohaisematta omia.

Viimeisetä ohjeesta voi ja kannattaa poiketa jos olet:

Tällä tavalla voit kasvatat mahdollisuuksia säilyä ennenaikaisilta ikäviltä seuraamuksilta.

Miekan käyttötarkoituksiaMuokkaa

 • Tappaminen
 • Haavoittaminen ja kiduttaminen, esim:
  • Käden katkaisu
  • Jalan katkaisu
  • Pään katkaisu
 • Paistin leikkaaminen
 • Shamppanjapullon avaaminen
 • Verenvuodatus

Miekan historiaMuokkaa

AntiikkiMuokkaa

Antiikin aikana miekka ei ollut arvossaan. Vaikka muinaisilla roomalaisilla miekkoja olikin käyttivät he yleisemmin keihäitä. Antiikin ajan miekkamiehistä huomattavimpia olivatkin kaikenkarvaiset barbaarit.

KeskiaikaMuokkaa

Keskiaika oli miekan kulta-aikaa. Ritarit läpi ympäri Euroopan kantoivat näitä sepäntyön taidonnäyteitä kuvellaan. Ryöstellessään valloitusretkillä kyliä myös ns. maagiset miekat olivat ahkerassa käytössä. Näin jalot ritarit varmistivat, että kylän neidoilla olisi poikia heitä suojelemaan myöhempiä hyökkäyksiä varten.

Ristiretkien aikana eurooppalaiset saivat tutustua (turhankin) läheisesti Lähi-idän miekanvalantataitoihin, joiden hienoin tuotos oli eittämättä saraseenien sapeli.

Uudemmat ajatMuokkaa

Keskiajan jälkeen alkoi miekan alamäki pyssyjen ottaessa niiden paikan armeijoiden ja yksityishenkilöiden ykkösaseena. Viime vuosikymmeninä larpparit ovat nostaneet miekan taas sille kuuluvaan kunniaan turmelleet miekan maineenkin styroksipaloillaan ja noppaleikeillään.

Miekka eri kulttuureissaMuokkaa

 
Tyypillinen taikamiekka

JapaniMuokkaa

Japanilaiset kutsuvat miekkaa katanaksi. Jostain oudosta syystä japanilaiset käyttivät sitä vain toistensa kitkemiseksi.

MiekkatyyppejäMuokkaa