Mika Myllylä

Stop hand.png Mika Myllylä on julistettu idiootiksi, sillä hän ei ole osallistunut julkiseen elämään,
kuten vapaan kansalaisen velvollisuuksiin kuuluu.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Mika Myllylä.

Rattijuoppo leima.png

”Mikä Myllylä oli latujen Matti Nykänen

~trad

Mika Myllylä (1969-2011) oli urheilutoimittaja Tapio Suomisen mukaan sympaattinen maahanmuuttajahiihtäjä, joka osti velaksi sukset, monot ja sauvat sekä menestyksen itselleen 1990-luvulla. Kesäisin Mika tykkäsi juosta soilla sauvojen kanssa; näin hänet voidaan katsoa sauvakävelyn ilmenemismuotojen erinomaisen eteväksi kehittäjäksi Suomessa. Myllylän mullistus kiltistä kultapojasta ja joka akan unelmavävystä vastuuttomaksi sekoilijaksi alkoi doping-käryllä vuonna 2001 ja jatkui seuraavina vuosina mm. laivalla juopotteluna.

Mika Myllylä on tarvittaessa Soppamies Harri Syrjäsen kaksoisolento.

Valikoiva mestariMuokkaa

Mika valikoi tarkkaan matkat, jotka halusi hiihtää. Hän ei lähtenyt ladulle, mikäli tiesi ettei pärjää. Mika kuunteli neuvonantoa odottaen korvalappustereoillaan Paula Koivuniemen kappaletta "Luotan sydämen ääneen" ja teki siltä pohjalta omat henkilökohtaiset ratkaisunsa. Vaikeissa tilanteissa valmentaja Kari-Pekka Kyrö oli henkisenä ja oikealle tielle ohjaavana tukena. Sittemmin Kyrö petti lupauksensa ja saattoi osaltaan Myllylänkin vähintäänkin kiusalliseen tilanteeseen.

SaavutuksetMuokkaa

Mika Myllylä tunnettiin mieshiihtäjänä, joka kykeni voittamaan hiihdon 50 kilometrin pikamatkan. Sittemmin Myllylän viinansietokyky on ollut vertaansa vailla.

Mikä MyllyläMuokkaa

Mika Myllylä oli paluumuuttaja. Hän haki kannuksensa Ruotsista Jari Sillanpään tavoin. Myllylä ei tosin Sillanpään tavoin sekoitellut drinkkejä[1], paitsi itselleen Lähde?, ja oli muutenkin olemuksellaan vaatimattomampi. Mika Myllylä sai paluukuormassa kosolti ruotsalaista itsetuntoa, joka kuitenkin hälveni ankeassa ja ahdistavassa suomalaisessa suoilmastossa. Iloton ympäristö teki Mika Myllylästä turhautuneen erakon ja urheilu-uransa jälkeen hän päättikin aivan tarkoituksellisesti ryhtyä Matti Nykäsen tavoin juopottelemaan ylläpitääkseen julkisuusarvoaan

Hiihtouran jälkeenMuokkaa

Mika Myllylä on aktiiviuransa jälkeen noudattanut Matti Nykäsen tyyliä. Mika kokeili luoda uraa mm. raskaansarjan nakkikioskinyrkkeilijänä, puistokemistinä ja "tarkkuusampujana". Avioeroilut ja rattijuopottelut olivat myös mukana karpaasin kuvioissa. Suomalaisen huippu-urheilun uhrianodina Mika Myllylä joutui lopulta kestämättömään tilanteeseen. Urheilupomojen alinomainen vittuilu ja uhkailu olivat lopulta liikaa ja Myllylä pakkasi suksensa samalla vaihtaen hiippakuntaa.

SotilasarvoMuokkaa

Sotilasarvoltaan Mika K. Myllylä oli karpaasi, joka vastaa ratsuväen kornettia, ja meriväen saliluutnanttia. Ilmavoimissa sama arvotus vastaa stuerttia.

Tiesitkö, että...
Paula Koivuniemi omisti kappaleensa Luotan sydämen ääneen Mika Myllylälle.

LähteetMuokkaa