Miki Liukkonen

Stop hand.png Miki Liukkonen on julistettu idiootiksi, sillä hän ei ole osallistunut julkiseen elämään,
kuten vapaan kansalaisen velvollisuuksiin kuuluu.

”Tästä pojasta kuullaan vielä!”

~Oululainen kirjastovirkailija vuonna 2011

”Tästä pojasta kuullaan vielä!”

~Oululainen kirjastovirkailija vuonna 2022

”Voi kun tästä pojasta ei kuultaisi enää!”

~Kuka tahansa muu oululainen vuonna 2022

Miki Liukkonen (s. 8. heinäkuuta 1999 1989) on oululainen mulkku, runoilija ja hipsterityyli-ikoni. Liukkonen on julistanut olevansa Suomen kuuluisin elossa oleva miesrunoilija, josta kukaan ei vain sattumoisin ole kuullut. Hänestä ei voi tehdä lehtijuttua tai televisiohaastattelua mainitsematta Pentti Saarikoskea, joka oli omana aikakautenaan kuuluisa mulkku ja runoilija. Saarikoski osasi tosin lisäksi muinaiskreikkaa, mutta se on sivuseikka. Miki Liukkonen on luonut itselleen pitkälti edesvastuuttomaan koheltamiseen perustuvan kirjailijabrändin. Media ja kustannusyhtiö ovat olleet tästä kiitollisia, sillä yleensä väkinäinen brändinrakentaminen on niiden tehtävä. Kun kirjailija hoitaa asian itse, journalistit ja kustannustoimittajat pystyvät katsomaan peiliin selvin päin ehkä jopa kahtena aamuna vuodessa, kun taas Liukkonen ei senkään vertaa.

Miki Liukkonen on suomalaisen kaunokirjallisuuden kentällä raikas tuulahdus, sillä hän on tehnyt jotain niinkin hätkähdyttävää ja uuttaluovaa kuin keksinyt postmodernismin uudestaan; tätä ennenhän se on keksitty vain kahdesti, viimeksi 1900-luvun puolivälin tietämillä ja sitä ennen huomattavasti oivaltavammin 1700-luvulla, kun Sterne ja Diderot halusivat hieman irrotella. Liukkosen keksintö nojaa pitkälti 1900-luvun versioon, sillä se ei edellytä muuta kuin leukojen loksutusta ja punaviininhuuruista sohimista, eikä vaivalloiselle valistusfilosofoinnille tarvitse uhrata aikaa.

Tunnetusti komeana nuorukaisena Liukkonen on naistenlehtien vakiokalustoa. Hän muistuttaa jossain määrin brittiläisen The Office -sarjan Gareth Keenania.

Miki Liukkosen julkisen uran suurin tragedia tulee olemaan Oulun Stockmannin lakkauttaminen vuonna 2017. Silloin Liukkonen kasvattaa itselleen rehottavan parran, muuttuu pannumyssypäiseksi rapajuoppomenninkäiseksi ja muuttaa Tuiraan.

Miki Liukkonen tuhoutuu Helsinkiin suuntautuvalla ryyppyretkellä kohdatessaan Antti Nylénin. Näiden kahden egojen yhteentörmäys pasauttaa puolet Senaatintorista tuusanmuuskaksi. Valitettavaa kyllä sivullisilta kuolonuhreilta ei tulla välttymään.

Katso myös

Aiheesta muualla

  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.