Minnesota

Osavaltion lipusta käy ilmi, että suomalaiset ja ruotsalaiset miehet yhdessä perustivat Minnesotan. Välissä oleva musta viiva symboloi kielimuuria, josta ei kuitenkaan koskaan ollut estämään miesten seisomista vierekkäin keltareunaisessa kukkaröyhelöpallurassa.

Minnesota on yksi Yhdysvaltain 66:sta osavaltiosta, järjestyksessä viides. Sen pääkaupunki on Minneapolis ja sen kuvernööri on, neljättä kautta putkeen, Martha Stewart.

Minnesotan osavaltion ovat perustaneet Suomesta ja muualta Itä-Ruotsista karanneet sotavangit vuonna 1946. Osavaltion nimi oli alunperin "Minne Sotaa Karkuun?", mutta koska se ei taipunut riittävän hyvin alkuperäisasukkien suuhun, nimi muotoutui vuosien saatossa Minnesotaksi. Minnesota on USA:n osavaltioista ehkä kehittynein. Siellä tunnetaan jopa naisten ääni-oikeus ja sähkösauna. Myös koko maailman ensimmäinen toimiva viemäriverkosto kehitettiin siellä. Ikävä kyllä ensimmäistä toimivaa vessaa ei.

Minnesotan pääelinkeinot ovat kalastus, metsästys sekä maanviljely. Suosituin viljelylajike on ruisleipä, toisiksi suosituin lajike tunnetaan nimeltä riisitauti. Osavaltion kolme suurinta vientituotetta ovat hyttyset, suoturve sekä onnetommat muka-oikeat muinaisista suomalaisista viininviljelijöistä kertovat kansantarut ja -laulut. Sillä välin kolme suurinta tuontia ovat sahti, makkara sekä kanadalaiset tuurijuopot.

Nykyään Minnesota on periaatteessa Yhdysvaltojen Suomi; pinta-ala ja väestömäärä, järvet ja sen sellaiset ovat Suomen kanssa aivan identtisiä. Minnesotalaisilla vain ei ole Lordia, Uusipaavalniemeä, eikä Conan O'Brienia, mihin me voimme todeta: "Sò'lón', Suckas!"