Moderni aika

Moderni aika on aika moderni käsite. Se alkoi n. 1901 Theodore Rooseveltin hallituskauden alussa. Vanhat, perinteikkäät rouvat eivät pidä siitä, sillä moderni tarkoittaa perinteikkään vastakohtaa. Moderni aika jaetaan yhteentoista jaksoon:

0-lukuMuokkaa

0-luku alkoi oikeasti 1. tammikuuta 900, mutta modernin ajan alku aloitetaan modernin Teddyn tyrannisesta hallituskaudesta. Eli 1. tammikuuta 1901. Modernisti voidaan sanoa, että 0-luku oli modernisti tylsä. Se ei kuitenkaan ihmisiä haitannut, olihan se modernia!


10-lukuMuokkaa

Aijuu, upposihan se RMS Titanic 1912. Eipä tua mittöö. 10-luku oli rauhallinen ja leppoisa. Ensimmäinen maailmansota? Kukaan tuskin huomasi sitä, sillä se ei kovin kovaääninen ollut rauhanpiipun keksimisen myötä. Roosevelt putosi edellisellä vuosikymmenellä valtaistuimeltaan, ja ensimmäinen maailmansota loppui tuhoisan Teddy-karhun lauettua. Takahikiävaltio Suomi itsenäistyi 1917 Woodrow Wilsonin painostettua erästä nimeämätöntä valtiota (emme mainitse Venäjän nimeä, sillä joku ylläpitäjistä voi kuulua Venäjän mafiaan). Tämä nimeämätön valtio lahosi ja sen tilalle rakentui uusi Leninin johtama kommunismivaltio.

20-lukuMuokkaa

OIKEA moderni vuosikymmen. Sota oli ohi. Ihmiset joivat, tappelivat, harrastivat seksiä, joivat, sammuivat aina välillä, joivat kun heräsivät ja tappelivat taas. 20-lukua kutsutaan moderniksi vuosikymmeneksi, sillä tämä käytäntö on käytössä myös tänään. Taas juotiin.

30-lukuMuokkaa

Vaarisi on todennäköisesti syntynyt tällä vuosikymmenellä. Wall Street (Seinätie) romahti. Laastia putosi kaikkien niskaan. Tämä johti siihen, että vanhat kiltit sedät eivät päässeet juomaan kahvia, lörpöttelemään tyhjänpäiväisiä, ja juomaan viinaa, kuten oli ollut 20-luvulla tapana. Siinä sivussa he hoitivat maailmantaloutta. Saksassa valmistettiin monopolirahaa, josta ei kellekään ollut iloa, muutenkin, kun naapurit olivat vieneet rantasaunat ja leikkimökit. Nuoren, täysjärkisen miehen, Hitlerin, päässä kyti ajatus paremmasta maailmasta. Hän toteutti maailmanparannuskampanjansa 1939.

40-lukuMuokkaa

Jos et historiantunnilla tiedä kaikkien 40-luvulla eläneiden poliitikkojen nimiä, kaikkien kissanristiäisten tapahtumahetkiä tai näyttää kartalta Akselimäntävaltioita, olet kusessa. Historianopettajasi ottaa sinua kiinni niska-perse-otteella ja heittää sinut ulos ovesta. Toinen maailmansota oli käynnistynyt Hitlerin käytyä piknikillä puolassa. Natsit voittivat puolalalalalaiset helposti, sillä puolalaisten heitettyä kranaatin saksalaisten juoksuhautaan, saksalaiset ottivat siitä sokan pois ja heittivät takaisin. Ranska ja Iso-Britannia eivät tästä hirveästi tykänneet. Hitler joutui avittamaan hyvää lampunhenkeään Mussolinia tämän leikkiessä tinasotilailla englantilaisia vastaan hiekkalaatikolla. Yhdysvallat ei ollut katsonutkaan näihin pissisvaltioihin päin. Saksa solmi hyökkäämättömyyssopimuksen Sen-Joka-Jääköön-Nimeämättä-Valtion kanssa. Ranska jyrättiin, mutta Hitler hävisi pienoislentokonekilpailussa Winston Churchillille niin, että päätti hävittää koko Sen-Joka-Jääköön... Olkoon! Neuvostoliiton maailmankartalta.

”Hei, kuka sinä olet?”

~Artikkelin kirjoittaja

”*PANG*”

~Venäjän mafiasta, päivää.

Miljoonia Oikeasti vain kymmeniätuhansia juutalaisia kuoli Hitlerin siivotessa uuden valtakuntansa nurkkia. Vihdoin pissisten hihitys alkoi sen verran ärsyttää, että Yhdysvallat päätti ottaa sanomalehden ja iskeä lyttyyn koko paskan. Samalla se kävi myös taistelua vinosilmiä vastaan Pearl Harborin suunnalla. Teddy-pommi syrjäytettiin Yhdysvaltojen ydinpommin taakse. 1945 Hitler katui sitä, ettei ollut käynyt asepalvelusta ammuttuaan ase väärinpäin ohimollaan. Yhdysvaltojen rantaloma onnistui, ja Euroopassa oli taas kaikilla kivaa.

50-lukuMuokkaa

Maailmaa järisytti uutinen: Urho Kekkosesta, kaljusta miehestä, oli tullut presidentti Suomeen! Urho Kekkonen, Urho KEkkonen oli kunnon mies. DNA, josta jotenkin C.S.I. saa syylliset selville, keksittiin. Aasian epämuotoinen uloke, Korea jakautui kahtia Korean sodassa. Graffitit alkoivat koristaa alikulkukäytäviä, Siwojen takaseiniä ja puistonpenkkejä. Varsovan liitto perustettiin puolustamaan Itä-Eurooppaa pahalta Yhdysvallat-sedältä.

60-lukuMuokkaa

Lapsista, jota sodan jälkeen tehtiin, tuli täysi-ikäisiä. Yhdysvalloissa mustat huomasivat, että heitä ei päästetä paikallisiin Alkoihin, ja alkoivat pitää huomionkipeitä (joskin oikeutettuja, ettei mene rasismin puolelle) ja hyvin noloja iskulauseita sisältäviä mielenosoituksia. Martti Ahtisaari-Luther King keräsi kaikki mustat kokoon, ja kannusti heitä tekemään lapsia, jotta Yhdysvaltojen populaatio kasvaisi niin, että valkoisten olisi pakko muuttaa pois. Eipä osannut King aavistaa, että yhdestä lapsesta tulisi mies, joka löytää aamiaismuroistaan Nobelin rauhanpalkinnon. Neil Armstrong tarkisti, onko kuu Edamia vai Mozzarellaa.

70-lukuMuokkaa

Muhammed "John-Killer" Ablabah ja muut terroristit alkoivat kiinnostua kemiasta ja alkaa possautella lentokoneita taivaan tuuliin. Paitsi koska ne olivat jo taivaan tuulissa, ei siis käynyt kuinkaan. Kummisetä-elokuvia alettiin kuvata. Onnen Päivät ja Fonzie tulivat muotiin. Discopalloja rakennettiin joka puusepänverstaalla.

80-lukuMuokkaa

Nintendo ja muut elektroniikan valmistajat alkoivat kaivella ruuvimeisseleitä esille. Tshernobylissä eräs mies keksi, kuinka vänkää olisi grillata lihaa ytimessä. Kakuista tuli muovisia, kiitos Trivial Pursuitin. Kaikennäköiset pelit ja vehkeet ilmestyivät kaikkialle. Pulsujen jumala Kaikkivaltias Hedelmäpeli valloitti sydämet ja kaappasi monen kaupan aulan. Berliinin muuri sortui, koska turhantarkan vartoinnin takia sitä ei päästy korjaamaan.

90-lukuMuokkaa

Neukkula hajosi, koska lähes 70 vuoden jälkeen ihmiset tajusivat, että on kylmä, kaikkialla haisee, ei ole rahaa, ei ole ruokaa, ei ole sananvapautta, eikä ole naisia, koska ne kaikki syötiin ruuan loputtua. Venäjä teki comebackin kartalla. Yhdysvalloilla, joka oli tätä toivonut, kihahti valta päähän ja niin hän sieppasi maailman poliisin lakin kokonaan itselleen. Mukava kärpästen herra Bill Clinton sai professorin lakin presidenttinä olemisessa. Estonia upposi Suomenlahden pohjaan jostain kumman syystä, Hercule Poirot tutkii tapausta edelleen. Suomi liittyi EU:hun.

  edeltäjä:
Teollinen aika
Maailman kaudet
1901-1999
seuraaja:
Postmoderni aika