Napalm Death

Raivo.JPG
Raivo Records omistaa tämän sivun! Jos sivun sisältöä löytyy koneeltasi, saat syytteen piratismista!

Napalm Death on englantilainen grindcore/death metal -yhtye, joka on saanut vuosien varrella suurta huomiota erittäin aggressiivisten sanoitusten ja runsaan pyrotekniikan käytöstä live-esiintymisissään. Napalm Deathin keikoilla on saanut surmansa luultavasti useampi ihminen kuin yhdenkään muun yhtyeen esiintymisissä[1], minkä vuoksi sitä pidetään yhtenä death metallin pioneereista.

HistoriaMuokkaa

 
Napalm Deathin konsertti Vietnamissa 1966. Huomaa pyrotekniset efektit, jotka näkyivät jopa kilometrien päähän.

Varhaiset vaiheetMuokkaa

Napalm Death perustettiin jo toisen maailmansodan aikoihin, jolloin se ei vielä kuitenkaan saanut kovin suurta huomiota. Yhtye teki ensimmäisen ison esiintymisensä vuonna 1953 Koreassa, ja aloitti tämän jälkeen kolmivuotisen Korean kiertueen. Yhtye alkoi jo näihin aikoihin käyttää erittäin tuhoista pyrotekniikkaa. Varsinaisen läpimurtonsa Napalm Death teki kuitenkin Vietnamissa vuonna 1964 ja aloitti 11-vuotisen Vietnamin kiertueensa, joka televisioitiin joka puolella maailmaa. Yhtye sai valtavia määriä ihailijoita, mutta myös voimakasta kritiikkiä aiheuttamiensa kuolonuhrien takia.

Myöhemmät vaiheetMuokkaa

Vuonna 1980 YK kielsi Napalm Deathin esiintymiset kaikissa maailman maissa. Myös Napalm Deathin levyjen myynti kiellettiin niiden aiheuttamien paloturvallisuusriskien vuoksi. Yhtye on kuitenkin tämänkin jälkeen suorittanut useita underground-esiintymisiä, näistä ehkä kuuluisin Irakissa vuonna 2003.

ViitteetMuokkaa

  1. Jari Sillanpäätä ei lasketa, sillä hänen keikkojensa kuolonuhrit johtuvat pelkästään artistin musiikillisista saavutuksista.

Katso myösMuokkaa


  AAAAAARRRR RRRRRR ÖÖÖÖÖÖRRRRR! Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä.
Leikkaamalla lettisi ja laajentamalla artikkelia saat maksavat kuuntelijat havahtumaan
.