Naula on Etelä-Afrikan KwaZulu-Natal'in provinssissa tavattava eläinlaji. Naulat elävät lähinnä metsissä, mutta joskus eksyneitä nauloja on tavattu myös asuinalueilla. Naula on ihmiselle suht. vaaraton eläin; viimeisen kymmenen vuoden ajalta on tiedossa vain kaksi selvää tapausta, joissa naula on hyökännyt ihmisen kimppuun.

Naula ei hyökkää ihmisten kimppuun, elleivät koe ihmisiä uhaksi itselleen tai poikasilleen. Jos törmää vihaiseen naulaan, pitää kävellä hitaasti takaperin poispäin, samalla hiljaa hyräillen. Hyräily herättää nauloissa äidinvaistoa, ja nämä pakenevat hyräilevän henkilön luota poikasiaan ruokkimaan.

Naulan tunnistaa kapeasta perusolemuksesta ja terävästä kärjestä. Naula on usein metallinharmaa, ja melko suora. Suuttuessaan naula muuttuu värittömäksi.

Naulasta voi tehdä myös ruokaa, mutta pitää huolehtia naulan puhtaudesta ennen ruoaksi valmistamista. Naula suositellaan keitettäväksi ainakin kolme kertaa kuunvalossa ennen kokkaamista. Suosituin naularuoka lienee naulakeitto, jota Turkulaisissa ravintoloissa saa pyytämättäkin alkuruoaksi. Maailman suurin nauloihin perustuva ravintola on McDonalds.