Nubuntuluuseri

”Plim plom! Haluatko keskustella kanssamme Ubuntusta?”

~Nubuntuluuserit ovellasi
Liity nubuntuluusereiden iloiseen joukkoon! (Ylläpidon tiedotus: Tämä on mainos.)

Nubuntuluuseri on nyyppä, joka ei tajua käyttää Windowsia tai jotain muuta loistavaa ohjelmaa, vaan luulee Ubuntu-nimisen Linux-distron olevan ainoa oikea vaihtoehto. Nubuntuluuseri on siis toisin sanoen osa Järjestelmää. Suhteellisen noobiutensa takia nubuntuluuserit eivät kuitenkaan ole maailman ensisijaisia vihollisia, kuten esimerkiksi Lordi Gates. Nubuntuluuserit uskovat Ubuntun, heidän Linux-jakelupakettinsa olevan paras mahdollinen vaikka tuplaboottaavat koneensa pelatakseen Windows-pelejä. Ironista on myös se, että he ymmärrärtävät Linuxia huonommin kuin ymmärtävät Windowsia (vaikkakin Windowsia on mahdotonta ymmärtää), vaikka toisin väittävät.

Nubuntuluuserit ovat aggressiivisempia, uskonnollisempia ja fanaattisempia kuin Applen fanipojat, ns Mac-talibaanit. Älä siis ihmettele jos huomaat nubuntuluuserin "korjaavan" tietokonettasi ja seuraavan kerran kun avaat koneesi hyppää näyttöön iloistakin iloisempi Tux.

Nubuntuluuserit kärsivät myös usein Kernel panic -nimisestä vaikeasti hoidettavasta sairaudesta, joka aiheuttaa aivojen surkastumista sekä paniikkikohtauksia tietokoneen äärellä, etenkin Ubuntua käytettäessä. Tämä tekee nubuntuluuserin elämästä erittäin vaikeaa, sillä hänellä on pakonomainen tarve käyttää Ubuntua ja Ubuntua käyttäessään hän saa kernel panic -kohtauksen. Kernel paniciin kuolee vuosittain noin 45,6 % sen sairastajista. Ubuntuun iskevistä viruksista pahin on nimetty sairauden mukaan Kernel Paniciksi.

Sana Ubuntu tarkoittaa "En osaa käynnistää Knoppixia" Afrikan kielessä. Vallalla olevan toisen teorian mukaan Ubuntu tarkoittaisi "En osaa konfiguroida Susea". Asiantuntijat ovat samaa mieltä siitä asiasta, että sana viittaa pitkälle päässeisiin ns. wannabe-Linux-käyttäjiin, joille tietokoneen käyttö on äärimmäisen vaikeaa.

Nubuntuluuserien palvontamenoihin kuuluu muinaisen epäjumala Tux:in palvominen. Myös suuri suomalainen kommunisti Linus Torwalds on messiaan roolissa nubuntuluuserien messuissa.

Nubuntuluuseriudesta voidaan vapautua neljällä eri tavalla:

  1. Nubuntuluuseri löytää päätteen ja kirjoittaa siihen "sudo apt-get install life".
  2. Alkamalla pelaamaan WoW:ia, jolloin nubutuluuserin noulaif -elämäntyyli ei enää johdu ubuntusta, mutta Ubuntusta ei siltikkään päässä eroon koska joku valopää päätti keksiä WINEn eli Windows Is Not Emulator.
  3. Asentamalla maailman suurimman tietokoneviruksen Windowsin.
  4. Kokeilemalla UNIX-päivitystä komennolla sudo rm -rf /*

Hikipedian haastatteleman nubuntuluuserin väittämän mukaan jopa 99-vuotias mummo osaisi käyttää Ubuntua. Itse asiassa hän korosti, ettei Ubuntua edes tulisi kutsua Linuxiksi, sillä Linux on vaikea, kun taas Ubuntu on "tajuutsä niin ihanan ihQ käyttäjäystävällinen ettei semmost ees oo olemassa".

Lähemmässä tutkimuksessa kuitenkin paljastui, että tässä on vain (murto)osa totuudesta. Oletuskäyttöliittymänä toimiva TONTTU vaikuttaa toki kerrassaan viehättävältä ja fundamentalistisen käyttäjäystävälliseltä:
Gnomehint.png
Mutta heti jos yrität tehdä sillä jotain monimutkaisempaa kuin miinaharavan peluu, tulee esiin Ubuntun todellinen käyttöliittymä, pesunkestävä UNIX:
Bvi.jpg

Katso myös