Olli Hokkanen

Ollin kunniakas yritys Ennätystehtaassa.

”Tervetuloa Mikkelistä, Olli Hokkanen!”

~Eppu Salminen

”Terveys ja hampaat siinä menevät, mutta eivät ole vielä menneet.”

~Olli Hokkanen ennen hänen hampaitensa menettämistä

”Ei pysty, on niin hapokasta.”

~Olli Hokkanen päästää suustaan vuoden "vitsin"...

Oliver "Olli" Hokkanen (s. 6. heinäkuuta 1987) on Mikkelissä asuva, uintia silloin tällöin harrastava suomalainen urbaanilegenda. Ollilla on tyttöystävä ja ylihuolehtiva suku toisin kuin suurimmalla osalla suomalaisista. Hän on myös kokiksenjuojakaveri sekä monivärikarvanaama. Olli Hokkanen on jokaisen suomalaisen kokiksen ystävän idoli. Lisäksi Olli on karismaattisen lauluäänen omaavan Sami Hokkasen pikkuserkku.

Koulutus ja uranäkemyksetMuokkaa

Viihdeuransa jälkeen Ollilla on ollut suunnitelmissa opiskella Colalogian Teletapiksi. Hikipedian henkilökunta toivottaa onnea yritykselle. Hänet on myös bongattu myymästä Pepsiä Alepan edessä.

Ollin ennätysyritysMuokkaa

Kaikkihan muistavat, kuinka Olli 19.11.2006 Ennätystehtaassa kävi jaloon yritykseensä juoda 1,5 litraa kokista seitsemästä lasista mahdollisimman nopeasti tarkoituksenaan tehdä uusi Suomen ennätys. Ikävä kyllä hän joutui jättämään yrityksen kesken todeten: "Ei pysty, on niin hapokasta". Ollilta myöhemmin tiedusteltaessa, mikä meni vikaan, hän vastasi "Juoma oli yllättävän happopitoista".

Olli on kuulemma kotonaan pystynyt tekemään tempun, koska kokis ei kotona ole niin hapokasta oltuaan muutaman tunnin korkki auki lämpimässä. Liikkeellä on myös huhu, että Olli olisi pystynyt kotona juomaan 1,5 litraa kokista hieman alle tunnissa. Tämä huhu on kuitenkin todistettu pelkäksi luulopuheeksi, koska niin paljo kokiksen juominen alle tunnissa ei ole tosiaankaan mitään "ihmisen hommaa". Olli Hokkasen virallinen ennätys on 2 tuntia 27 minuuttia.

Ollin kuuluisuusMuokkaa

Ollin kunniaksi on tehty kappaleita, hänellä on faniklubi IRC-Galleriassa, ja häntä on pyydetty muun muassa Idolsin, Buusterin, Pikku Kakkosen, Big Brotheriin sekä uutistenlukijaksi ja meteorologiksi televisioon. Olli on saanut kutsun Linnan juhliin, jokaiseen suomalaiseen talk-show'hun ja Amerikkaan. Olliin perustuvan elokuvan käsikirjoitus on valmisteilla ja Ollille aiotaan avata oma radiokanava, Happoradio. Kemiran rikkihappoyksikkö on tiedustellut Ollin halukkuutta ryhtyä markkinoimaan muurahaishappoa lannoiteteollisuudelle. Tiettävästi suunnitteilla on jo mainos, jossa Olli ja muurahaiset toteavat: Kemiran lannoitehappo - erittäin hapokasta! Hammaslääkärit ovat yrittäneet valjastaa Ollin kertomaan happohyökkäyksen haitoista. Olli on kommentoinut asiaa toistaiseksi sanomalla "Ei pysty". Ollia on myös pyydetty pyrkimään eduskuntaan ja presidentiksi. Saa nähdä, miten Olli Hokkasen happomaailmanvalloitus edistyy, mutta se on varmaa sillä nämä sanat jäävät jokaisen suomalaisen sydämeen: "On niin hapokasta". Tosin teinit vääntävät tuon heille liian pitkän lauseen hieman lyhyemmäksi sanomalla vain "Liian hapokasta".

Musiikki, -videot ja paperimediaMuokkaa

Teini-ikäiset nuoret ovat tehneet monia mauttomia pilakappaleita sekä videoita Olli Hokkasesta. Hokkanen on antanut vain kaksi asiallista haastattelua; toisen City-lehteen ja toisen Ilta-Sanomiin, joten "Nyt(pystyy?)-liite" on joutunut keksimään oman haastattelunsa ihan itse. Epäasiallisten ja lapsellisten herjojen lisäksi Olli Hokkanen on saanut myös paljon positiivista julkisuutta.

Ikonista pedofiiliksiMuokkaa

 
Olli Hokkanen kirjoitti itse viimeisen, synkän luvun viihdeuralleen.

18. kesäkuuta 2009 Olli tuomittiin lapsen hyväksikäytöstä kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hokkanen oli hapon syövyttämissä aivoissaan saanut päähänsä kuvata lapsipornoa sisältävän videon. Lisäksi hänen tietokoneeltaan löydettiin röykkiöittäin kuvia, joiden aiheet ja teemat olivat vähintäänkin kuvottavia. Mikkelin käräjäoikeuden ulkopuolella Hokkasta odotti petetty fanijoukko, joka poltti roviolla hokkastuotteitaan. Ilmeet olivat surulliset, epäusko riipi väkeä, ihmiset eivät tahtoneet ymmärtää tapahtunutta. Eräs tyttö tiivisti sen mitä kaikki ajattelivat sanomalla: "On niin sairasta".

Katso myösMuokkaa