Pähkinä

”Varoitus: Saattaa sisältää pienen annoksen pähkinää tai mantelia.”

~Teksti suunnilleen jokaisen karamellipussin tai -paketin kyljessä.

Pähkinät ovat joidenkin lähteiden mukaan pieniä, kovia ja mauttomia, mutta kuitenkin syötäviä puisia esineitä, jotka on tarkoitettu pääasiassa oravien ravinnoksi. Ihmisten kautta pähkinät ovat löytäneet tiensä myös lintulaudoille ja ne ovatkin aiheuttaneet merkittävästi eripuraa oravien ja lintujen välille (aivan kuin sitä ei muutenkin jo olisi tarpeeksi). Ihminen näet kuvittelee, että pähkinät kuuluvat oravien sijasta lintujen omistukseen ja että salmonellaa kantava ja vittumaisesti rääkyvä lintu on huomattavasti oravaa arvokkaampi elukka.

Pähkinöiden käyttötarkoitus pähkinänkuoressaMuokkaa

Kuten jo sanottua, pähkinät ovat kovia, mauttomia ja muutenkin kaiken kaikkiaan turhia puuesineitä, vaikka jotkut nörtit Wikipediassa luokittelevatkin ne hedelmiksi. Toisin kuin yleisesti luullaan, pähkinöitä ei pitäisi käyttää ravintona, vaan ne on tarkoitettu piiloteltaviksi erinäisiin kuoppiin ja kivenkoloihin. Piilottamisen jälkeen pähkinöiden sijainti on syytä unohtaa esimerkiksi meditaation avulla ja seuraavana päivänä etsiä niitä paniikinomaisesti. Oravat ovat tehneet näin aikojen alusta asti ja koska pähkinä kaikin puolin on täysin syömäkelvoton, olisi ihmistenkin jo aika ottaa oppia siitä, että se soveltuu vain leluksi.

Pähkinät ovat myös suosittua laihduttajien ruokaa ja jotkut houkat jopa väittävät niitä hyviksi, vaikka pähkinät maistuvatkin kaikin puolin vastenmielisiltä. Pähkinät aiheuttavat usein kuolemanvaarallisia allergiareaktioita, koska ilkeät ihmiset piilottavat niitä karamelleihin ihan vaan vittuillakseen.

Mitäs niistä pähkinöistä sitten voi tehdä?Muokkaa

  Artikkeli on tynkä kuin tontun pippeli pakastimessa.
Laajentamalla artikkelia saat Hikipedian lämpötilan nousemaan.