Pahan Akseli

Länsimaiden vapahtaja esittelee YK:ssa Pahan Akselia.

Pahan Akseli (engl. Axis of Evil) on länsimaiden vapautta ja demokratiaa vastustavien järjestöjen ja valtioiden yhteenliittymä, joka luotiin vastineeksi YK:lle virallisesti vuonna 1949. Käytännössä Pahan Akseli on ollut olemassa jo ennen tätä useaan otteeseen.

HistoriaMuokkaa

 
Pahan akseli on havaittavissa kuvassa akselien X, Y ja Z välissä.

Ensimmäisen kerran se syntyi noin vuonna 400 jaa. Vandaalien, germaanien, goottien, kreikkalaisten, gallien, persialaisten, karthagolaisten ja egyptiläisten hyökättyä länsimaiseen Roomaan. Toisen akselin synnyttivät muslimit 1000-luvulla heidän vastustaessaan länsimaalaisten kristittyjen oikeutettuja ristiretkiä Jerusalemiin. Kolmas akseli syntyi vuonna 1914 Saksan ja Itävallan välille. Neljäs akseli oli niin ikään saksalaisten aikaansaama, ja siihen ottivat osaa myös Japani, Italia ja Suomi. Nykyinen Pahan Akseli on siis akseleista viides aikajärjestyksessä. Kuudennen (eli seuraavan) Pahan akselin muodostavat (toden näköisesti) galaktinen imperiumi, Oseania sen rakkaan hallit... demokraattisesti valitun edustajan Isoveljen kera sekä joukko vogoneja ja Putinin Neuvostoliitto.

VäärinkäsityksiäMuokkaa

-Toisin kuin monet uskovat, Tohtori Paha ei ole Pahan Akselin virallinen jäsen. Hänet näet erotettiin koska muilla jäsenillä puhkesi pahanlaatuinen allergia kissoja kohtaan