Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.
Pegidan logo käyttää aivan sattumalta tunnusväreinään punaista, mustaa ja valkeaa.

Pegida (m. PEGIDA) (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Arienlandes, Patrioottiset eurooppalaiset arjalaisten islamisaatiota vastaan) on vuonna 2014 perustettu saksalainen järjestö, joka tukkii Dresdenin ja muutamien muiden saksalaisten kaupunkien keskustoja vastustaakseen islamisaatiota ja ehkäistäkseen äärioikeistolaisten ainesten vajoamista saksalaisen yhteiskunnan marginaaliin. Esimerkki Saksan islamisaatiosta on, että Saksassa on muslimeja, joita pahimmillaan jopa asuu eräillä alueilla. Pegida korostaa, ettei ole ahdasmielinen organisaatio, ja marsseille toivotetaan tervetulleiksi kaikki (vaaleat germaanit), joita sattuu mikä tahansa asia vituttamaan niin paljon, että kiukku on johonkin kohteeseen saatava purkaa. Pegida tarjoaa tälle puitteet ja osoittaa kohteet. Saksan sisäministeriön mukaan Pegida on yhden seniilin jalkaväenkenraalin päässä oluthalliin keskittyvästä vallankaappausyrityksestä.

Järjestön perusti mainosfirmaa pyörittävä urarikollinen Lutz[1] Bachmann, jonka aiempaa yhteiskunnallista aktiivisuutta edustaa hänen toteuttamansa laaja murtovarkauksien sarja, kännissä kaasuttelu ja huumekauppa. Näiden yhteydessä Bachmann on saanut tuntumaa myös pakolaisnäkökulmaan pakoillessaan Saksan poliisia Etelä-Afrikassa. Vapaa-aikanaan Bachmann luonnehtii turvapaikanhakijoita elikoiksi ja saastasäkeiksi, ja esiintyy Adolf Hitlerin kaksoisolentona. Yllätys: se olikin kaikki satiiria! Vou.[2]

Perustaja Lutz Bachmann.

Bachmann sai kimmokkeen Pegidan perustamiseen, kun suuttui nähtyään syksyllä 2014 Kurdistanin työväenpuoluetta (PKK) tukevan mielenosoituksen. PKK on ideologialtaan nationalistinen, laitavasemmistolainen ja sekulaari, ja sen tavoitteena on perustaa kurdienemmistöinen maallinen ja sosialistinen valtio tai itsehallinnollinen kokonaisuus Turkin kurdialueille. Islamilla tai uskonnolla ylipäänsä ei ole juuri osaa PKK:n ideologiassa tai toiminnassa. Bachmannilta oli kuitenkin tarkkanäköistä pitää juuri PKK:ta kimmokkeena islamisaation vastustamiselle, sillä kurdien nahka on yleensä kieltämättä hieman eri sävyinen kuin germaanien.

Vakavaksi ja realistiseksi uhaksi usean bloginpitäjän keskuudessa tunnustetun Euroopan islamisaation lisäksi Pegidan marssien osallistujat ovat ilmaisseet vastustavansa myös ainakin TV-lupajärjestelmää, muuntogeenisiä elintarvikkeita, Venäjä-pakotteita, Kreikan velkaohjelmaa, Bilderberg-hotelliketjua, Nürnbergin oikeudenkäyntejä, muuntogeenisiä elintarvikkeita, Ukrainan hallitusta, perunoiden hintakehitystä ja useita muita ääri-islamiin läheisesti liittyviä ilmiöitä. BBC:n haastattelemat mielenosoittajat ovat kertoneet loukkaantuneensa siitä, että kuulevat päivittäin ulkona puhuttavan muitakin kieliä kuin saksaa, mistä useimmat olisivat kiitollisia. Pegidalaisten sloganeihin kuuluvat Itä-Saksan vuoden 1989 protesteista lainattu, hieman muunneltu iskulause ”Wir Sieg das Heil” sekä ”Deutschland für die Deutschen”, jota on erikoistunut toistelemaan TV-kameroille joku ikäloppu kääkkä joka marssilla. Jälkimmäinen on astetta parempi kuin saman ideologian kannattajien aiempi tunnuslause ”Polen für die Deutschen”.

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Pegidasta.

Pegidasta muistutetaan, että sen marsseille on osallistunut yhteensä jopa useita aivan kunnollisiakin ihmisiä uusnatsien, jalkapallohuligaanien, tunnettujen rikollisten, elämäntaparähinöitsijöiden ja avoimen rasististen ei-rasistien (Pegidan erikoisuus) lisäksi. Pegidalla on tapana syyttää ”valehtelevaa” mediaa siitä, että media raportoi, millaisia ryhmiä Pegida-tapahtumissa käy ilmeisenä tarkoituksenaan luoda harhaanjohtava vaikutelma, että Pegidan kannattajat jotenkin edustaisivat Pegidan kantaa. Esimerkiksi on asiatonta mainita, että marsseille osallistuu uusnatseja ja jalkapallohuligaaneja, sillä heidän osuutensa marssijoista on lopulta varsin pieni, vain monin verroin suurempi kuin pegidalaisten osuus Saksan kansasta, jota aktiivit sanovat edustavansa.

Pegida haluaa levittää tapahtumaa Saksasta kaikkialle Eurooppaan, ja viimeksi tällaisessa kävikin kaikkien kannalta oikein hyvin.

ViitteetMuokkaa

  1. Maailman hirvein etunimi, kuin loskaan läjähtävä kylmä, mutta silti yhä vetelähkö ulostepalko. Lähde: YK:n yleiskokouksen julistus 1244
  2. Sein Hitler-Look soll „ein Scherz“ gewesen sein. Bild 21.1.2015