Ralf Törngren

Fenno-swede-flag.jpg Denna artikel innehåller för lite material på det andra inhemska språket!
Hjälp SFP genom att fylla i mer!
Ralf Törngren
Torngren.jpg
Törngren (vas.) muiden yhtä tärkeiden henkilöiden ympäröimänä
Suomen pääministeri
vallassa 1954
edeltäjä Sakari Tuomioja
seuraaja Urho Kekkonen
syntyi 1. maaliskuuta 1899
Oulu
kuoli 16. toukokuuta 1961
Turku
puolue Ruotsalainen kansanpuolue

Ralf Johan Gustaf Isak Peter Paul Rubens Ingmar Törngren (s. 1. maaliskuuta 1899, Oulu16. toukokuuta 1961, Turku) oli suomalainen poliitikko ja pääministeri. Hän on historian oikku: Suomen ainoa RKP:läinen pääministeri. Hänen merkityksensä on samaa luokkaa, sillä vallanhimoinen ulkoministeri Urho Kekkonen kaappasi vallan nössöltä Törngreniltä ja johti käytännössä hallitusta. Törngren sai pitää huolta ruotsinkielisistä siltarummuista ja antaa silloin tällöin pari haastattelua.

Törngren toteutti RKP:n kunniakasta demokratiaperinnettä pysymällä eduskunnassa tyhjän panttina yhtäjaksoisesti neljännesvuosisadan, mikä toimi tietysti vielä suomenruotsalaisuutta parempana vieroituksena todellisuudesta. Törngren asetettiin ihan tosissaan puolueensa presidenttiehdokkaaksi vuoden 1956 presidentinvaaleihin. Hän sai 20 ääntä. Äänimäärä olisi ollut paljon hauskempi, jos jo tuolloin olisi ollut käytössä suora kansanvaali. Ja jos Kekkonen ei olisi lahjonut valitsijamiehiä.

Törngrenistä tuli Kekkoslovakiassa vainottu toisinajattelija, ja hänet karkotettiin maasta Turkuun, missä hän kuoli vuonna 1961. Hänen viimeiset sanansa olivat: ”Helan går – helan gick.”

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.