Romaneiden sisäsiittoinen kansantasavalta
Flag of Romania.png
lippu
Romania Coat Of Arms.png
vaakuna
Location of Romania.png
Valtiomuoto Suvunsisäinen liittotasavalta
keisari Leif Baharaya III Suuri
Pääkaupunki Bukkakerest
Muita kaupunkeja Constanta, Bonanza, Swüzgürgz
Pinta-ala
 – josta sisävesiä
438 000 km² (sijalla 1024)
0%
Väkiluku (1403)
 – väestötiheys
 – väestönkasvu
97 000 000 ja puoli (sijalla 2)
3,34 / km²
{{{väestönkasvu}}} %
Viralliset kielet Romanian kieli, Manneslanger
Pääuskonnot {{{Pääuskonnot}}}
Valuutta {{{valuutta}}} (panties)
Elinkeinorakenne maatalous 0,1 %,
palvelut 0,9 %,
teollisuus {{{teollisuus}}} % BKT:sta
Itsenäisyys
Suuri sosialistinen mannekumous
 
1945
- Kansallissankari
- Kansallisurheilulaji
Vlad III Dracula
morahippa, pummiminen ja rosvoaminen
Kansainvälinen
suuntanumero
+01
Motto Ei siul ois heittää yhtä kolikkoo
Kansallislaulu Hiacen tööttäys jonka tahtiin lauletaan


Romaneiden sisäsiittoinen kansantasavalta eli Romania on valtio joka sijaitsee jossain päin maailmaa. Kenelläkään ei tosin ole hajuakaan missä. Oheisen kartankin osoittama sijainti on vähintäänkin summittainen. Romanian virallinen asukasluku on 97 000 000 (josta 74 000 000 asuu väliaikaisesti Romanian ulkopuolella). Valtiota kansoittavat romanialaiset.

Romanian keisarina toimii tällä hetkella Leif Baharaya III Suuri.

HistoriaMuokkaa

Pääartikkeli: Romanian historia

Romaniaa hallitsivat vastentahtoisesti ensin lähes tuhat vuotta ottomaani-musulmaanit ja viimeisen vuosisadan kommumaanit tai ainakin melkoisen maaniset henkilöt.

UrheiluMuokkaa

Yleisen käsityksen mukaan "playoff-parran" kasvattaminen sai alkunsa käsipallon MM-kisoissa vuonna 1972 Romanian naisten A-maajoukkueen keskuudessa. Yleisen käsityksen mukaan romanialaiset eivät pidä, eivät harrasta eivätkä seuraa urheilua edes televisiosta koska romaniassa ei ole sähköä.

Viimeisen kahden kuukauden aikana Romaniaan on kuitenkin saatu sentään ensimmäiset likaisen juomaveden vesijohdot, joiden ansiosta maassa voidaan nyt aloittaa liian hapokkaan veden juontikisat erään nimeltämainitsemattoman Ollin innoittamina. Romaniassa uusi laji lasketaan hyvin urheilulliseksi ruokalajiksi.

PolitiikkaMuokkaa

Romanian poliittisena johtajana toimii Romanian keisari. Käytännössä hänellä ei kuitenkaan ole mitään valtaa sillä romanien perinteisiin kuuluu kaikkien lakien ja auktoriteettien vastustaminen. Romanialaisten laeista paljon varsinkin brittimediassa on kuohuttanut se, että Romanialaiset aikovat tappaa söpöt pikku tauteja kuhisevat kulkukoirat. Romanialaiset syyttävät tästä EU:ta lainojen vähyydestä , mutta Ison-Britannian kuningatar Elisabet II suunnittelee silti kommandoiskua vallatakseen Keisarillisen palatsin ja tekevänsä maasta kruununsiirtomaansa, jossa toinen hänen koiristaan olisi kuvernöörinä.

Alueellinen jakoMuokkaa

Pienestä koostaan huolimatta Romania on jaettu kolmeen osaan: Ardealan, Banatan, Valakiaan, Transilvaniaan sekä Moldovaan. Moldova tosin yrittää jostain syystä olla itsenäinen valtio siinä kuitenkaan onnistumatta.

MaantiedeMuokkaa

Koska Romanian sijainti ei ole tällä hetkellä tiedossa, Romanian maantieteestä ei tiedetä paljoa. Romanian maan tiedetään kuitenkin olevan hyvin ankea, ja Romanian maaperä on viljelyskelvotonta. Tästä syystä romanialaisten on hankala hankkia itselleen ruokaa. Perunat he varastavat naapurimailtaan.

TalousMuokkaa

 
Romanian kansantulon lähde. Kuvassa oleva Kerjäläinen K-800 model 101 version 2.40 on vanhentunut, mutta käyttövarma ja vähänkuluttava malli, ja siksi eräänlainen klassikko alan harrastajien keskuudessa. Uusimmissa päivityksissä vaatetekstuuri on vaihdettu räsyisämpään ja ohuemman näköisempään. Joskus mukana on myös "omaisten" kuvia, mutta useimmat pitävät tätä turhana hifistelynä. Amikset myös tuunaavat kerjäläisiään, mutta tämä ei ole viisasta, sillä takuu ei korvaa niitä, ja jälleenmyyntiarvo romahtaa.

Romania saa BKT:staan:

  • 16 % kerjäämällä
  • 7 % anomalla
  • 4 % pyytämällä
  • 2,7 % näyttämällä kurjilta
  • ...ja jäljelle jäänyttä 70,3% he eivät saa.

MatkailuMuokkaa

Eihän kukaan oikeasti Romaniaan matkusta. Romanialaiset itse kyllä matkustavat tuhansien kilometrien päähän kerjäämään. Kun vanha Audi on saatu pysäköityä S-marketin invapaikalle, ryhdytään surkeasti valittaen pahvikylttiä esitellen heiluttelemaan ärrältä pöllittyä pahvikuppia. Katso tarkemmin kohdasta polvikerjäläinen.

VäestöjakaumaMuokkaa

0,5 % romanialaisista on kotoisin Unkarista. He toimivat romanejen orjina vapaasta tahdostaan, lähinnä siksi koska unkarilaiset ovat erittäin tyhmiä.

0.25 % Romanialaisista on venäläisiä. He ovat Romanian vainotuin kansa ja joutuvat päivittäin kamppailemaan oman olemassaolonsa puolesta paikallisten mustekalojen kanssa.

Loput Romanialaisista on spurguja. Ihme kyllä, Romanian spurgut ovat Romanian varakkainta kansaa.

Romaniassa asuu myös kaksi japanilaista. He pitävät sushi-ravintolaa Constanassa ja keräävät rahaa muuttaakseen takaisin Japaniin.

KulttuuriMuokkaa

Valtamedia on vaiennut Romanian kulttuurista useiden satojen vuosien ajan. Eikä syyttä. Romanialaiset pitävät vuosittain useita festivaaleja .

Romanian musiikki on hyvin köyhää, jos Rainer Frimanin tyylikkäitä herrasmiesmäisiä lauluja ei huomioida. Myös Hortto Kaalo oli aikoinaan mahtavavimpia artisteja, kunnes laulajat kuolivat Romanien legendaarisessa kilpailussa nimeltä Ravi Valvojaiset.

Jokainen joka on kuullut O-Zonen kappaleita voi allekirjoittaa tämän väitteen, että muu musiikki on hyvin köyhähköä.

UskontoMuokkaa

Pääartikkeli: moraismi

Romanialaiset palvovat sunnuntaisin Bukkakerestiin pystytettyä jättimäistä mora-puukkoa ja pyhiinvaeltavat läheiselle kioskille tai huoltoasemalle mistä löytyy TOTO -pelit.

Merkittävimmät luonnonvaratMuokkaa

Merkittävimmät vientituotteetMuokkaa

Kuuluisia romanialaisiaMuokkaa

Asioita, joita et halunnut tietää RomaniastaMuokkaa

  • Romanialaisten pariutumisrituaaleihin kuuluvat mm. mp3-soittimet sekä synkkä, pimeä huone.
  • Transilvania perustettiin vuoden 1928 suuren leipävallankumouksen aikana.
  • Moldova on tiettävästi ainut paikka koko maailmassa, jossa voi viljellä mikroaaltouuneja. Tämä johtuu Moldovan erikoisesta maaperästä, joka on täynnä ruosteista peltiä, sekä radioaktiivisesta säteilystä, joka puolestaan on Tšernobylin ydinvoimalan neljännen reaktorin määräaikaishuollon peruja.
  • Romaniaksi peelo tarkoittaa pippeliä, lieroa, anakondaa, miehen pissavehjettä jne.
  • Romania ei tule sanasta Rooma vaan sanasta manne. Romanialaiset eivät vain viitsineet kirjoittaa toista n-kirjainta.