PHL

(Ohjattu sivulta SM-liiga)

Pekka's Hockey League eli PHL on suomen virallinen jääkiekkoliiga, jossa pelaa 143 joukkuetta. Näistä tosin vain 13 pelaa itse pääsarjassa, SadoMaso-liigassa, johon päästäkseen täytyy liigan johdolle ja MTV Oy:lle maksaa tuhottomasti käteistä. SadoMaso-liigan lisäksi PHL:ään sisältyy divisioonat Mestis, Kaksis, Kolmis, Turhis, Naurettavuus ja Paskis. Vaikka varsinaista suomenmestaruutta, eli SadoMaso-liigan Jari Kurri-maljaa pääsee voittamaan vain tarpeeksi varakkaat joukkueet, on kaikkien divisioonien joukkueilla mahdollisuus voittaa PHL-cup, koko jääkiekon arvostetuin turnaus, joka kestää 219 päivää ja se pelataan kerran neljässä vuodessa.

Kukkis eli Pekkis on tunnettu syrjäytyvyys-ystävällisyydestään. Siellä ei ketään sorsita, sori siis dorkissorsa... Pohjaan vaan upotaan, eli turpa kii sorsa ja nys sukellettii..!

HistoriaMuokkaa

Mysteerinen Pekka Kummola perusti PHL:n vuonna 1129 ja legendaarinen liiga on saanut siitä nimensä. Pekan jälkeläiset, eli Kummolan suku, hallitsevat edelleen PHL:ää yhdessä Hjallis Harkimon ja MTV3:n kanssa. PHL:n edistyksellinen divisioona-jako otettiin käyttöön vuonna 1714, jolloin joukkueiden määrä venytti yhden kauden pituuden kuusivuotiseksi. Hjallis Harkimoa pidetään tämän neronleimauksen suurimpana pioneerina.

Nouseva nuorisotyö alias ASMLMuokkaa

Varsinkin erityisesti Oulun Kärpät ovat erittäin tunnettuja siitä, että he lähettävät nuoria raakaleita eli käytännössä täysiä kakaroita, muka-tahkoamaan miljoona-tilejä Änäriin eli Ä-Ränniin (NHL). Toki muutkin joukkueet aina Ilveksestä lähtien, näin tällä tavoin toimivat ja tekevät, suuren maineen & kunnian -sekä massiivisten siirtokorvausten toiveissa. Nämä lähes K18-raakile-kakarat sitten vajoavat varsin pikaisesti, joko KHL:aan taikka Ählyihin (framin sijaan farmi, AHL)... Jotkut palaavat vielä, jopa aivan lähes täydessä pelikunnossa, loukkaantumatta, ilman aivotärskyä kotoisen pahoinpitely-liigamme pariin.

Oulun Kärpät ovat sen tämän lisäksi varsin tunnettuja uupuneista Kärppä-mutseista. Nuot väsyneet kiekkomammat antavat kaikkensa poikastensa uran eteen. Joskus perhe joutuu elelemään pelkällä kaurapuurolla ja tonnikala-makaroonilla. Siksi psykiatri-liitto esittää uuden ICQ-11:n kriteeriksi: UKM:aa seli VKM:aa. Se on tasan samaa, kuin uupunut Kärppä-mutsi tai väsynyt Kärppämuori.

SadoMaso-liigaMuokkaa

 
SadoMaso-liigan uusi peliasukäytäntö astui voimaan vuonna 2005.

SadoMaso-liiga pelataan vuosittain ja sen on voittanut Pelicans ja lähes voittaneet Saipa sekä Kalpa, ja Lukko viimeiset 148 vuotta putkeen ja epäilläänkin, että tämä on pääsyy sille, että jääkiekko ei enää kiinnosta tavallista kansaa PHL-cupia ja kansallisia turnauksia lukuunottamatta.

RangaistuksetMuokkaa

Pelaaja on silloin aiheesta ragnaistu, kun hänestä paketti eli Pkt. Pkt:n tehneestä, yleensä vastapuolen pelaajasta tulee usein KultaKypärä. Pekonia, seli Pekkaa, pelikieltoa tulee yleensä vain silloin kun vastapuolen pelaaja joutuu niska- ja kallovetoon teho-osastolle. Silloin tuo pelaaja joutuu opiskelemaan uutta jatkouraa. Rakennusinsinöörin ura ei mitenkään harvinainen tuolloin.

SadoMaso-liigan joukkueet 2015-2016

Ruotsin HAS versus Suomen PHLMuokkaa

Seuraavassa vertailussa esitetään Liigojen tasottomuuksien vastaavuudet Suomessa ja sekä Ruotsissa. Ruotsin Elitserien ts. SHL vastaa varsin likeisesti Suuren Idän KHL-Liigatasoa. Suomen PHL-tasoa vastaa likistetysti Hockey AllSvenskan. Ruotsin sarjatasolla pelaa 14 tiimiä dé facto.

Seuraavat joukkueiden vastaavuudet haettu lähinnä värikartan perusteella. Ne esitetään sen pohjalta, kuin että mitkä värit likinnä toisiaan voisivat vastata. On otettava huomioon, että ns. "HASsi-liigan"/HAS- joukkueissa peräti 3 eri joukkueella on nk. rookie-väri, joka todella vihertävä.

 • HAS versus PHL: (seuraavat lentovuorot arvottu ruotsalais-järjestyksessä, ts. Swww.edu-joukkueet ensitteeksi)
 • 1. AIK If - Rauman Lukko
 • 2. Almtuna AIS Fish - Helsingin Jokerit RAO
 • 3. BIG BIKE Karlskoga - Mikkelin Jukurit
 • 4. If Björklöven - Tampereen Ilves (ILS)
 • 5. Botox Bobcatz/IFK Bo'forza - Tampereen Tappara
 • 6.^ MooDoo Hockey IIK - Helsingin Hifk (CANceled)
 • 7. Karlskrona HK Scan - Kouvolan KooKoo (Lihapirtti Oyj)
 • 8 Leksands Tunnanbröd IFF - Mikkelin Jukurit (VOR)
 • 9. IK Oskarshamn Nukers - Lahden Pelicans (Landed)
 • 10. IK Pantern - Oulun Kärpä-Set (ARR)
 • 11. Bögle RK, Rögle - HPK, Hml (Delayed)
 • 12. Södertälje SK -- Jyväskylän Jyp HardTop
 • 13. TAIF (Taofiini, Taifuuni) Tingsryds AIF - Kalevan Pallo, KalPa Kuopi-Jo (On-Time)
 • 14. HC Vita Hästen (Valkoheppa) - Vaasan Sport
 • 15. VIK Västerås VOK - Saimaan Pallo/SaiPa, Lpr
 • 16. Västerviks IK Länsirannalta - Porin Ässät, Pr(kl)

PHL-cupMuokkaa

Maailmankaikkeuden kovimpana kiekkoturnauksena heti NHL:n, DEL:n, Venäjän liigan, USA:n yliopistosarjan, WWE:n, Uzbekistanin paikallis-sarjan ja Sähköalan ammattiliiton puulaakin jälkeen pidetty PHL-cup (ts. Sprengel-cup) kerää Suomessa lähes joka ilta ruudun ääreen arviolta 3.8 katsojaa Sub:ille. PHL-cupissa on mukana sekä SM-liigan, että kaikkien kuuden divisioonan joukkueet ja se onkin paljon seuratumpi kuin itse SM-liiga. PHL-cup on pudotuspelimuotoinen turnaus, jossa joukkueen on pakko voittaa jokainen peli saavuttaakseen PHL-cupin mestaruuden. Pelejä pelataan noin 5 päivässä (riippuen joukkueen kuntotasosta) ja niitä kertyy 154 pelipäivän jälkeen paljon.