Sarjamurha

Stop crap.png Tämä artikkeli on merkitty parannettavaksi välittömästi, koska sen sisältö tai aihe on kakkaa.
Voit auttaa Hikipediaa muokkaamalla artikkelia paremmaksi.
Jos parantaminen ei kiinnosta ketään, artikkelille käy huonosti.
Sarjamurhaaja poseeraa uhrinsa kanssa. Tyttö on ihan pihalla.

Sarjamurhalla tarkoitetaan jatkuvia ihmiskehon hengenpoistoja erityisen törkeällä tavalla. Toisinaan suunnitelmaisuuskin puuttuu tyystin. Kyseessä on siis murha mutta monta sellaista. Sarjamurhat voivat tapahtua pitkänäkin aikana.

Sarjamurhaajan määritelmäMuokkaa

Sarjamurhaaja-termin loi SUPO-agentti Will Graham 1980-luvulla kriminologien tarpeisiin. Tätä määritelmää todellakin tarvittiin, koska noihin aikoihin toimi kaksi suuren luokan sarjamurhaajaa; Tohtori Hannibal Lecter ja Francis Dolarhyde.

Tavallista on, että sarjamurhaaja on yksi henkilö, ellei hänellä ole jakautunutta persoonallisuutta, jolloin hän on monta henkilöä. Sarjamurhaajat ovat useimmiten yliempaattisia luonteita, jotka tahtovat lopettaa ihmisten kärsimykset tässä likaisessa maailmassa, josta kuolema on ainut ulospääsy.

PsykologiaMuokkaa

 
"Hän oli ihan tavallinen, kuin kuka tahansa. Mukava veikko ja aina hymyili kun tuli vastaan", kertoi naapurin mummo Seiskalle tästä sairaasta psykopaatista!

Useimmilla sarjamurhaajilla on ollut huonot kotiolot lapsena, he ovat saattaneet kokea pahoinpitelyä sekä ruumiillisesti, että henkisesti. Suurin osa heistä on homoseksuaaleja impotentteja, jotka vierailevat aika ajoin helsinkiläisessä tapaamisravintola DTM:ssä vailla tuloksia.

SUPO-agentti Clarice Starling on luonut piirteet, joista voi päätellä, kenestä tulee sarjamurhaaja:

  • Henkilö on lapsena ollut koulussa.
  • Kiltteys eläimiä kohtaan. Yleensä sarjamurhaajat paijaavat kissansa kuoliaaksi.
  • Katsoo pornoa.
  • Kusee housuun aina öisin.

Sarjamurhat populaarikulttuurissaMuokkaa

Sarjamurhat ovat saavuttaneet varsinkin tiedotusvälineissä suuren suosion. Pisimmälle tässä on mennyt suomalainen Sub, joka näytti yhden päivän aikana jatkuvasti ihmisiä tappavaa videonauhaa vuonna 2004. Videonauhan takia seitsemän päivän kuluttua oli kuollut 12 Sub:in katsojaa eli 3/4 kaikista kanavaa seuraavista ihmisistä. Tästä syystä ja poliisin toimesta Sub:in omistajan, MTV3:n henkilökunta sarjamurhattiin. Päivien viemää -sarja koostuu miltei pelkästään sarjamurhista.

Kuuluisia sarjamurhaajiaMuokkaa

 
Ludwig Wittgensteinin rentoutumismenetelmiin kuuluivat nikkarointi, keitetyllä kaalilla herkuttelu ja sarjamurhaaja-cosplay.

Hauska huomioMuokkaa

Kuten varmaan edeltä huomasitte, sarjamurhaajat ovat usein fiktiivisiä hahmoja. Eihän tällaista todellisessa elämässä tapahdu, eihän? Vai tapahtuuko sittenkin?

Katso myösMuokkaa