Savonlinna

S-linna
Savonlinnan silta vaakuna.png Keskellä ei mittää Earth.jpg
vaakuna sijainti
S-linnan Sivut
Lääni Kikkelinlääni
Maakunta Vetelä-Savo
Seutukunta Lantasalmen seutukunta
Kihlakunta [[]]
Perustamisvuosi 1639 jKr.
Kuntaliitokset Keripukkimäki, Puniikkiharju, Savonlantaranta ja Säämiskät. (Savonlinnan oli takoitus tehdä kuntaliitos Pieksämäen kanssa, mutta kuntaliitos hanke kaatui huonoon rautatieyhteyteen)
Pinta-ala
- maa
on km²
on myöskin km²
Väkiluku
- väestötiheys
3 Taunoa (arvio)
0,001 as/km² 
Työttömyysaste (Vain kunnanjohtajalla on työpaikka, joten) 99.99726776 % 
Kunnallisvero 100 % 
Kunnanjohtaja Janne Rasvatyyni
Kunnanvaltuusto
SMP, Kepu, SKDL, Vihreät, amikset
200 paikkaa
Olavinlinnassa järjestetään kesäisin Savonlinnan kiljunta ja karjunta juhlat. Juhlien päätavoite on juoda kiljua ja karjua mahdollisimman kovaa ja korkealta.


”Kato perkele, Rantasalamelaine liikenteessä, ny minnuu ketuttaa!”

~savonlinnalainen taksisuhari

Savonlinna (ruots. Savolax by), epävirallisesti myös Savonlinnan tasavalta on pitäjä suuressa Rantasalmen suuriruhtinaskunnassa jossa ei tosin ole kuin yksi hissi. Suurimmaksi osaksi Savonlinna tunnetaan Olavinpäivästä (=Octoberfest), Olavinlinnasta ja epävakaasta toisen asteen opiskelijakunnasta. Savonlinna tunnetaan myös ykistä jotka räyhäävät ja valittavat kovista mopojen äänistä.

HistoriaMuokkaa

Savonlinnan syntyvaiheista on monenlaisia käsityksiä. Viimeisimmän ja tarkimman SLÄM:n ("Savonlinnan Lyseon Älyvapaiden Mietiskelijöiden") tutkimuksen mukaan Savonlinna on koottu Rantasalmen Saksalta saaduista sotakorvausmaa-aluesta. Nämä alueet uitettiin Toisen maailmansodan jälkeen Itämeren yli Saimaa-jokea pitkin Ruhtinaskunnan välittömään läheisyyteen. Toinen maailmansotahan loppui, kun Sulkavalla järjestetyt vuotiset kirkkoveneenpainamiskilpailut lopetettiin ja maailman talous romahti.

Ruhtinaskunnan valloitukset eivät kuitenkaan loppuneet maailmansodan voittoon, vaan seuraava hyökkäys suuntautui Keskimaahan, josta varastettiin Olavinlinna. Elrondin naishaltiat vihastuivat suuresti, kun heidän "naistenhuoneensa" oli varastettu, ja lähtivät feministisen akkahallinnon usuttamina kauas pohjolaan Sammon.. anteeksi Olavinlinnan palautukseen. Nyt kävi kuitenkin niin, että Ruhtinaskunnan miehet, (jotka eivät vähään aikaan olleet päässeet vuosittaiselle kirkkoveneen painamiselle) eivät suinkaan harmistuneet 20 000 keskiaikaisen amatsonin tulemisesta mailleen. Itse asiassa kun haltiat olivat päässeet rajalle vastassa oli enemmän tai vähemmän vähäpukeisia keski-ikäisiä miehiä enemmän tai vähemmän valmiina "soutelemaan". Haltijat pakenivat välittömästi takaisin ah, niin ihanien pienten tonttujensa ja hobittiensa painettaviksi. Näin Olavinlinna jäi Savonlinnan alaisuuteen.

Jengi(sodat)Muokkaa

Savonlinnan asukkaat jakaantuvat vahvasti kolmeen jengiin: Amikset (kuten aina), Lyseolaiset ja Taikkarilaiset.

Amikset eivät yleensä aiheuta häiriötä muille jengeille, sillä älykkyys harvoin riittää siihen että ne kykenisivät muuttamaan alkuasukasmaiset ajatuksensa ymmärrettäväksi puheeksi (kts. lajin amis virallinen määritelmä). Sen takia heidät onkin eristetty kaupungin itäisiin kaupunginosiin, jotta "tavalliset" ihmiset eivät joutuisi heidän ölinäänsä ja paskanjauhamista kuuntelemaan. Sanavarasto, joka Savonlinnan alueella esiintyvillä lajin edustajilla on käytössä koostuu lähinnä seuraavista sanoista:

 • "keulia"
 • "mopo"
 • "tehoputki"
 • "sutia"
 • "virittää"
 • "homo"
 • "vittu"
 • "homo"
 • "vittu"
 • "kännissä"
 • "naida"
 • "vittu"

Näistä yleisin lausemuoto on: "Vitun homo, viritä keuliva homomopo sutimaan kännissä ja nai homo tehoputkeen"

Lyseolaiset sen sijaan aiheuttavat monenlaista häiriötä. Abien (vrt. abina) valtaamat kapakat ja kolhoosit raikuvat trancea ja nörttimäisiä kommentteja. Puhetta yleensä kuuluu paljon lyseolaisten piirissä, mutta järjellistä ajatusta siitä harvoin voi löytää. Tämä artikkeli on tynkä, koska lyseolaisista ei ole mitään sanottavaa. He ovat vain.

Taikkarilaiset ovat täysin oma laji, joka koostuu muiden kaupunkilaisten mielenterveyden kannalta vaarallisen yhtenäisestä ryhmästä, jonka jäsenet luulevat olevansa jollakin tapaa taiteellisia. Tämä hippiliikkeestä alkunsa saanut salaliitto on saanut itselleen oman akkulataamon, josta käsin levittää elämänkatsomustaan. Suurilta osin sen voi tiivistää mottoon: "Sex, drugs and rock ´n roll". Tosin yksikään taikkarilainen ei ymmärrä mitä fraasi tarkoittaa, mutta se ei ole haitannut tähänkään asti. Yleismmin taikkarilaisen tunnistaa oudoista vaatteista, joita on monia tyylejä. "Ernut" (erilaiset nuoret) usein pukeutuvat mustaan ja meikkaavat puolet kasvoistaan kenkäplankilla. Miespuolisia henkilöitä ei taikkarilaisten keskuudessa ole, tai sitten kaikki näyttöävät samalta sukupuolelta. "Diipadaapailijat" ovat kaikista vaarallisin taikkarilaisten muoto. Näillä iloinen asenne ja kiinnostus "musiikkiin" (jazz:iin) on pelottava yhdistelmä. Hyppeleminen ja kirpparilta löydettyjen vaatteiden käyttäminen väärissä ruumiinosissa on perustuntomerkkejä. Jos tulee kadulla vastaan - juokse.

Jengisodat keskittyvät useimmiten taikkarilaisten ja lyseolaisten välille. Amikset eivät osallistu näihin kahakoihin, koska eivät kykene oppimaan kellonaikoja. Muutenkin sodat ovat aika vähäpätöisiä taikkarilaisten ja lyseolaisten välillä, koska taikkarilaiset saattavat kesken mellakan saada joukkohallusinaatioita, ja unohtaa missä ovat ja alkavat rääkyä hillittömästi (kutsuvat keskenään "laulamiseksi"). Lyseolaiset harvoin edes viitsivät tulla taisteluareenalle, koska heillä on kiire varustaa graafisia laskimiaan uusimmilla kaavoilla ja joukkotuhoase-lisävarusteilla. Usein sodat käsittelevät taikkarilaisen ylläpitämää hasisviljelmää.

VäestöjakaumaMuokkaa

Savonlinnassa puhutaan paljon, ja silloinkin pääsääntöisesti paskaa (99,8 %). Koska kun savonlinnalainen puhuu, edes kuulijalla ei ole vastuuta. Luultavimmin koko kansa osaa Savon murretta, joskin varmaa tietoa asiasta ei ole. Yleisesti käytetään myös erilaisia mie, sie ja myö, työ sekä kirvestä erityisesti perheen kesken kommunikoidessa. Murteella onkin Savonlinnassa virallinen asema. Noin 30 % nykyisestä väestöstä on syntyperäisiä savonlinnalaisia, tosin vain 1% tunnustaa sen julkisesti. Kuitenkin noin 70 % koko väestöstä koostuu opiskelijoista, jotka ovat tulleet sen takia Savonlinnaan kun eivät muualle päässeet. 2% väestöstä ovat myös porvareita jotka ovat muuttaneet Savonlinnaan kesäasunnon myötä tai ovat muuten vain rikkaita, tästä kärsii Savonlinnan mopokulttuuri, kun porvarien lapset ajelavat 20000€ polaris mönkijöillään. Loput ovat pakkokuntaliitoksien takia savonlinnalaistuneita raukkoja.

Ikäjakauma:

 • alle 15: 13,2 %
 • 15-64: 61,5 %
 • yli 64: 25,3 %

Josta vettä: 1 358,21 km²