Sukulainen

Sukulainen on henkilö, joka on sukua jollekulle. Jotta voi kuulua sukuun ja kutsua itseään sukulaiseksi, on oltava joku, jolle on sukua. Vanhemmat, lapset tai jos olet sukua itsellesi, sekin käy. Sukulaisuuden voi hankkia menemällä naimisiin tai hankkimalla lapsia. Tilanteessa, jossa lapsia on jo läsnä, on hyvin suositeltavaa tarkistaa, että he ovat sukua juuri sinulle eivätkä esimerkiksi naapurin Erkille, sillä jos näin on, Erkki on saattanut käydä... sukulaisissa. Eri kulttuureissa sukulaisuus määritellään eri tavoin. Joissakin siskosi voi olla serkkusi ja joissakin serkkusi siskosi tai jopa siskosi serkkusi veljesi.

SukututkimusMuokkaa

Pääartikkeli: Sukututkimus

”Sukututkimus lannistaa kuin alkutalvi”

~Absoluuttinen Nollapiste

Sukututkimus tarkoittaa sukututkimuksellisesti suvun tutkimista. Jokainen voi tutkia sukuaan ottamalla selville keitä heidän sukuunsa kuuluu ja että keitä he ovat sukujaan.

Sukulaisuuden vaikutuksiaMuokkaa

Sukulaisuudella ei todellisuudessa ole minkäänlaista merkitystä ja siitä, että on sukua, on yleensä enemmän haittaa kuin hyötyä. Se on pelkästään keino, jolla nimetään samaan sukuun kuuluvat sukulaiset; sillä jos sukulaisista ei pidettäisi lukua, moni päätyisi huomaamattaan sukurutsaukseen, mikä ei ole suvunjatkamisen kannalta paras vaihtoehto. Toisaalta sukulaisuudesta voi olla hyötyä, jos sukuusi kuuluu rikas sukulainen. Hieromalla sukulaissuhteita tämän kyseisen sukulaisen kanssa voi päätyä perijäksi tämän omaisuudelle.

Sillä, että on sukua jollekulle, on huomattava haittavaikutus. Perinnölliset sairaudet. Perinnölliset sairaudet tulevat perintöna sukulaisiltasi jotka eivät ole pitäneet huolta terveydestään. Näiltä ikäviltä perinnöllisiltä sairauksilta on toki mahdollista välttyä. Lopettamalla yhteydenpidon sukulaisiinsa tai aiheuttamalla paheksuntaa heidän keskuudessaan voi huomattavasti vähentää mahdollisuutta saada jokin sairaus perinnöksi.