Tennessee

”Tennessee whiskey - California wine; that's what you need for Texas saturday night!”

~Gene Watson

Tennessee on kantikas ja kulmikas alue Yhdysvalloissa. Koska Yhdysvallat ajautuu piakkoin hyvinkin (viimeistään 2012, kirj.huom) kansalliseen vararikkoon eli konkurssiin, Tennesseestä muiden osavaltioiden tapaan saattaa tulla itsenäinen. Tämä merkitsee alati pahenevaa köyhyyttä ja kurjuutta. Tennesseessä harkitaankin orjuuden palauttamista osaksi valkoihoisen väestönosan etujen turvaamiseksi.

VäestöMuokkaa

Tennessee muodostuu kyynisistä ja epäluuloisista junteista sekä tummaihoisista (aik.neekereistä, kirj. huom.), jotka rakastavat laulua ja soittoa ynnä tämän lisäksi vieroksuvat työtä. He saattavat myös viedä lompakkosi, mikäli sellaisen heille erehdyt luovuttamaan. Lompakot kannattaa tyhjentää rahoista ja tarpeellisista asiapapereista (kuten ajokortista) ennen luovuttamista, sillä niiden takaisinsaanti on epävarmaa. Tennesseen maaseudulla viljellään plantaaseja, ajellaan John Deere-traktoreilla ja kyräillään naapureita. Hihhuliuskonnot ovat muodissa ja mormonit pitävät pyöränkumit lujilla. Toisaalta Tennesseessä on eniten luontaisia viskilähteitä Pohjois-Amerikassa, joten alkoholiongelmat osavaltiossa ovat yleisiä. Tennesseestä löydettyjä viskejä toimitetaan kautta maailman, joskaan ne eivät ole - paikallisista tietysti vain hereetikkojen mukaan - kanadalaisten viskien veroisia. Viski työllistää runsaasti juoppoja ja trokareita ja on Tennesseen talouselämän ehdoton tukipilari ynnä sen maahan valettu ankkuri.

LuontoMuokkaa

Tennesseen luonnonolosuhteista ei tiedetä paljoakaan, sillä tutkimusmatkailu on kiellettyä ja loukkaa yksityisten maanomistajien oikeuksia. Se nyt tiedetään, että pellot ja metsät vuorottelevat. Ihmismassaa löytyy eniten Memphis-nimisestä kaupungista, joskin Nashvillessäkin harrastetaan jossakin määrin huumesotia ja katutappeluja. Tulviva Mississippi-joki ratkaisee kertaluontoisesti alati riivaavan vesipulan ja kuljettaa ihmisten jättämää irtainta omaisuutta kierrätykseen.

TavatMuokkaa

Tennesseeläisiä erityispiirteitä ovat mm. se, että sunnuntain kirkonmenojen jälkeen käydään huoltoasemalta ostamassa olutpäkki ja juodaan se kotimatkalla. Tummaihoista väestöä kontrolloidaan erityisillä Ku-Klux-Klan -aiheisilla asuilla sekä etukäteen harjoitetuilla seremonioilla. Ku-Klux-Klan on Tennesseen henkinen ylpeys; se tunnetaan kautta maailman amerikkalaisen terrorismin edelläkävijänä. Tämän lisäksi erilaisuutta Tennesseessä ei suvaita ja yleinen suvaitsemattomuus katsotaan hyveeksi.

Katso myösMuokkaa