Tieto on sitä mitä Informaation on tarkoitus siirtää. Tieto on eräänlainen alkeishiukkanen, joka muistuttaa kovin neutriinoa; informaatiovirran kulkiessa tieto kulkee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos ilman, että juurikaan mitään tapahtuu siinä välissä.

Joskus erittäin harvoin tapahtuu poikkeuksia; Tiedon havaitseminen vaatiikin paljon koejärjestelyjä ja tätä varten tarvitaan paljon kouluja ja koululaisia, joiden toisesta korvasta sisään ja toisesta korvasta ulos kuljetetaan informaatiota suurella paineella ja riittävän pitkän ajan. Tällöin joskus -joskin erittäin harvoin- voidaan havaita tiedon tarttumista. Tätä harvinaisuutensa vuoksi kyseenalaistettua tapahtumaa kutsutaan "tiedon karttumiseksi". Tiedon karttumisen havaitsemiseen vaaditaan kärsivällisyyttä ja tarkkaavaisuutta.

Faktoja voi kasvattaa vain tiedon pohjalta. Siksi faktoihin törmääkin melko harvoin; niiden kasvattamiseen kun ei pelkkä informaatiovirta(jota saa kätevästi informaatiovirtajohdosta) riitä.

Väärä tietoMuokkaa

Väärä tieto on mikä tahansa tieto, joka ei pidä paikkaansa. Esimerkiksi se, että Suomen pääkaupunki on Helsinki, on väärää tietoa. Väärää tietoa on esiintynyt aikojen alkuhämäristä lähtien. Väärää tietoa voit löytää esimerkiksi Wikipediasta.

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

  Aivan kuten peniksesikin, tämä artikkeli on tynkä.
Auta Hikipediaa laajentamalla artikkelia.