Ero sivun ”Hikinews:Hommalaiseksi tunnustautuva näytelmä on kriittinen vallitsevia pahuuskäsityksiä kohtaan” versioiden välillä

ei muokkausyhteenvetoa
Eräs kohuesityksen kantavia teemoja on kysymys siitä, onko itse uskonto syntiä. ”Ei tietenkään ole”, sanoo Heinonen nauraen. ”Enemmistö suomalaisista kuuluu johonkin tunnustuskuntaan, ja se riittää perustelemaan uskonnon olevan OK. Tämä on yksinkertainen fakta, jota edes tyhmyys ei voi lopullisesti sumentaa näkyvistä.” Heinosen mukaan ainut uskonto, joka itsessään on ”syntiä”, onkin islam, sillä se on väkivallan uskonto. Tämäkin on tilastollinen fakta.
 
Suomen Kristillisdemokraattien johtaja Päivi Räsänen ei ole tietoinen Heinosen paljastamista elokuvan todellisista tarkoitusperistä, mutta ei silti näytä olevan valokuvansa käytöstä teatteriesityksessä loukkaantunut. Hänen mielestään kyse on epäilemättä – vaikkei hän ''7,5 kuolemansyntiä'' ole nähnytkään – voivoteltavasta konservatiiviseen kristinuskoon turvautumisen demonisoinnista, mutta hän toteaa myös, että taiteeseen kuuluu tietty oma vapautensa. ”Valitettavasti vielä toistaiseksi näin on”, mutisee Räsänen kääntäen kasvonsa poispäin haastattelijasta ja tuijottaen miettiväisin silmin tyhjyyteen.
 
== Lähteet ==