Ero sivun ”George Soros” versioiden välillä

1 merkki poistettu ,  27. heinäkuuta 2021 kello 13.26
p
ei muokkausyhteenvetoa
p
p
'''George Soros''' (s. '''György Schwartz''', m. '''Emmanuel Goldstein''', s. [[12. elokuuta]] [[1930]] [[Budapest]], [[Unkari|Unkarin kuningaskunta]]) on [[Yhdysvallat|amerikkalainen]] suursijoittaja, valuuttakauppias ja yhteiskunnallinen aktivisti, jonka perustamat säätiöt rahoittivat vuonna 2019 yhteensä 72,8% [[Hikipedia]]n budjetista.<ref>Hikimedia Foundation: Tilinpäätös kalenterivuodelle 2019.</ref> Vuoden {{CURRENTYEAR}} kuluessa Hikipediaa julkaiseva Hikimedia Foundation on saanut toimintaansa yhteensä 58 322,75 euroa Sorosin perustamalta Open Society Institutelta. Sorosin ja Hikimedia Foundationin keskinäistä toimintaa koordinoi Sorosin pitkäaikainen liikekumppani, kustannusalalla omaisuutensa luonut Tintás Tunyacsáp. [[Unkari]]ssa Soros on [[epähenkilö]], jota kohtaan Unkarin vapaa kansa osoittaa spontaanisti päivittäisen kahden minuutin viharituaalin. Soros myös opastaa lationakaravaaneja Rio Granden pohjoispuolelle hävittääkseen [[Donald Trump|oranssin rodun]].
 
[[Hömppäpedia]] poistettiin Hikipediasta George Sorosin henkilökohtaisesta vaatimuksesta. Soros katsoi Hömppäpedian sisältöjen rakentuvan kansallismielisen vihapuheen varaan ja vaati sen siirtämistä erilleen Hikipediasta. Vähitellen myös Hömppä-aineistonhömppäaineiston tuottajat kaikkosivat Hikipediasta.
 
Hikipedian ylläpitäjät saavat 150 euroa jokaisesta maininnasta, jossa pilkataan [[Donald Trump]]ia, [[Jussi Halla-aho]]a, [[Viktor Orbán]]ia ja [[Saska Saarikoski|Saska Saarikoskea]], joiden pilkkaaminen on ilmaiseksikin ihan riittävän palkitsevaa. "Maisteri" [[Laura Huhtasaari|Laura Huhtasaaren]], professori [[Tapio Puolimatka]]n ja tuplatohtori, "filosofi" [[Jukka Hankamäki|Jukka Hankamäen]] naurunalaiseksi saattamisesta ylläpitäjille järjestetään juustopizzabileet eräässä eteläsuomalaisessa pizzeriassa.<ref>Professori Puolimatka ja kaikki päätelmiin kykenevät tietävät, että filosofi Hankamäki on itsekin innokas pizzaharrastaja.</ref>