Ero sivun ”Rotuopit” versioiden välillä

2 merkkiä lisätty ,  26. helmikuuta 2007 kello 16.49
ei muokkausyhteenvetoa
(Uusi sivu: '''Rotuopit''' ovat väljähkö yleiskäsite pseudotieteellisille ja keinotekoisille teorioille, jotka keskittyvät eri rotujen erityisominaisuuksien tarkasteluun. Rotoppien avulla on per...)
 
==Rotuoppit politiikassa==
 
[[Saksa]]lainen [[kansallissosialismi]] nojasi tukevasti rotuoppeihin. Hitler oli teoksessaan [["Mein Kampf"]] ylistänyylistänyt saksanpaimenkoiraa "über-Hundiksi" ja vaatinut muiden rakkien eliminointia. Saksaan perustettiinkin [[SS]]- organisaationa tunnettu ympärivuorokautinen rankkuripalvelu, jonka tehtävänä oli kitkeä väheksytyt rodut valtakunnasta. Lopulta saksalaiset ajautuivat historian ehkä rajuimpaan rikokseen koirakuntaa kohtaan- massanukutuksiin. Ympäri miehitettyä Eurooppaa perustettiin valtavia pieneläinklinikoita, joissa vaaleatukkaiset ja kylmäkatseiset eläinlääkärit (jotka olivat aivan tavallisia perheenisiä!), antoivat hyräillen nukutusaineen yliannostuksia jopa miljoonille koirille. Moni puolalainen ja valkovenäläinen isäntä tai emäntä sai kyynel silissä kuopata karvaisen kaverinsa takapihan poppelin juureen.
 
==Rotuopit tänään==
 
Vaikka rotuoppien tieteellinen pohja osoitettiin toisen maailmansodan jälkeen olemattomaksi, on teorioilla yhä vankka kannatajakuntansa. Pääministeri Matti Vanhasen isä professori Tatu Vanhanen on jopa esitellyt julkisuudessa vaarallisisa uusrotuoppeja. Lauantaiseura- ohjelmassa hän kiven kovaan väitti, että karkeakarvainen kettuterreri ei todellakaan opi kierimään ja että esimerkiksi bulldoggi ei koskaan kykene tuomaan tohveleita sängynviereensängyn viereen aamuisin.
Rekisteröitymätön käyttäjä