Tuoteasettelu

Tavallinen tuoteasettelu: Potilaaseen unohtunut Burtonin minisuksi.
Ohitusleikkauksessa tehty tuoteasettelu. Fiskarsin sakset - lähellä sinunkin sydäntäsi!

Tuoteasettelulla (engl Product Placement) tarkoitetaan potilaaseen mainostarkoituksessa jätettyjä kiurginvälineitä. Tuoteasettelulla lääkäri, hänen keskuksensa ja kirurginvälineiden valmistaja saa suosiota. Tuoteasettelua on joskus vaikea huomata. Tämä johtuu siitä, että nykyisin kirurginvälineet tehdään ruostumattomasta kirurginteräksestä, jolloin ne eivät enää aikaansaa tulehduksia entiseen malliin.

Vaikean huomattavuuden takia tuoteasettelu voi vaikuttaa alitajunnan kautta. Kiinni jäätyäänkin on vaikeaa erottaa tahallista mainostamista ja vahingossa unohtunutta skalpellia toisistaan. Tällä tavoin epäeettisestä mainostamisesta ei jäädä kiinni. Tämän vuoksi tuoteasettelu on erittäin suosittua ja verrattavissa piilomainontaan.

Lääkärit eivät luonnollisesti koskaan missään myönnä tuoteasettelua tapahtuvaksi. Ei missään olosuhteissa. Ehkä muutama vahinko joiltakuilta harjoittelijalääkäreiltä, joita ei tietenkään ole päästetty uran syrjään vaan on lempattu koulusta. Niin että kaikkien skeptikoiden tulee unohtaa True lies -elokuvassa Arskan tyttären rintaonteloon päätynyt Lucky Strike -tupakkarasia, Matrixissa Neon korvaan asennettu Nokian kännykkä (mitenkä voit soittaa jos sinulla ei ole suuta...) tai Minority Report -elokuvaan maksetut Coca-Cola -asettelut. Fight Clubissa on suurin tunnettu product placement, jossa Edward Norton tuoteasettelee Volkswagen Beetlen. Unohda ne, mitä ei tapahdu, sitä ei tapahdu ja mistä et kuule ei voi vahingoittaa sinua...

HuijauksetMuokkaa

 
Lääkärintakki tekee ekspertiksi kaikessa; Tämä mies on uhri!

Oman kortensa kekoon tuottavat epäluotettavat potilaat. He usein valehtelevat ja yrittävät saada rahoja mainostoiminnastaan. He voivat jopa väittää että heille on luvattu palkkaa mainostamisesta. On kuitenkin täysin mahdotonta todistaa että kyseinen kirurgin saksi tai muu vierasesine "asiakkaan" ruumiinonteloissa ei olisi joutunut sinne sairaalan ulkopuolelta. Sairaala on aina turvassa, koska aina on mahdollista että tuoteasettelu on laitettu esimerkiksi kazakstanilaisten tonttujen toimesta tai seksuaalisena fetissinä ruumiinonteloon. Ja potilas on voinut LSD-päissään vaikka luulla olevansa appelsiini ja tehneensä tuoteasettelun itse - vain saadakseen rahaa sairaalalta. Onneksi nämä huijaukset ovat niin yleisiä, että kukaan ei enää jaksa edes epäillä lääkäreitä tuoteasettelusta. He ovat hyväntekijöitä ja pelastajia, joita yritetään käyttää hyväksi.

TilastoaMuokkaa

 
Kuolinsyytutkimusraportit kertovat että näitä potilaita hoidettiin erinomaisesti.

Tuoteasettelua kuvataan useissa terveysalan lehdissä. Seuraavia esineitä on havaittu:

  • Silmäripsien leikkuri.
  • Muovi -implantti. Silikonia. Erityisen yleinen naisilla.
  • Injektioneula, joita jää etenkin sydämen lähelle.
  • Lateksihansikkaat. Näkyvät läpivalaisussa vain jos ne on jätetty vatsaonteloon.
  • Suurennuslasi. Joskus potilaita joudutaan hoitamaan polttamalla, ja polttolasi on moderni nykyaikainen ja ekologinen väline tähän.
  • Suupallo ja ruoska. Lääkärit leikkivät usein lääkäriä.
  • Sakset ja skalpellit: koska ne näyttävät kooleilta röntgenissä ja aikaansaavat aivokuvauksissa saman kuin veitsi mikroaaltouunissa. Siistiä!
  • Tunkki.
  • Kampiakseli

Aiheesta muuallaMuokkaa