Ukon yliopisto

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli tästäkin puljusta.
Ukon Yliopisto. Ei siinä mitään hakaristiä ole!

Ukon yliopisto on Hiidenlinnassa sijaitseva pakanallinen oppilaitos. Ukon yliopistoon pääsee suorittamalla hyväksytysti vakkakokeen.

Taloudellinen tilanneMuokkaa

Ukon yliopisto saa runsaasti valtiontukea, sillä se on tarkoitettu ryhmälle, joka on vähemmistö. Yliopisto valitsi linjakseen juuri vähemmistön näkökulman, sillä vähemmistöä edustamalla voi saada Suomen kaltaisissa demokraattisissa ja tasapuolisissa maissa paljon enemmän rahallista tukea kuin enemmistöt saavat. Ovathan vähemmistöön kuuluvat arvokkaampia kuin muut ihmiset. Samasta syystä vähemmistöjen edustajilla on kaksi ääntä vaaleissa, ja muilla kuin kalpeanaamoilla kolme. (ks. demokratia). Tarkoitus onkin kasvattaa vähemmistöjen kokoa ohi enemmistöjen koon, että erilaisuuden rikkaus kasvaisi (ks. monikulttuurisuus).

TavoiteMuokkaa

Ukon yliopisto pyrkii luomaan opiskelijoilleen vankan ja selkeän maailmankuvan, joka kannattaa yksilön omaa suomalais-kalevalaista identiteettiä. Tämä identiteetti on jyrkästi erotettu tavallisesta suomalaisesta identiteetistä, joka on kielletty lailla vähemmistöjen vastaisena. Ukon yliopisto korostaa opettavansa identiteettiä, joka on hyvin marginaalinen, hyvin erilainen, erityisen alkukantainen ja mikä tärkeintä, etninen. Kriitikkojen mukaan kaikki etnisyydet (myös enemmistöt) ovat pohjimmiltaan etnisiä, mutta Ukon yliopisto katsoo, että vain vähemmistöillä, joita aina sorretaan, on oikeus tähän sääliä, hyväksyntää, seksiä ja rahaa keräävään statukseen ikään kuin hyvityksenä. Ukon yliopiston rehtori Jousia Tarvonpoika onkin todennut:

Mehän olemme sentään vähemmistö, ja monikulttuurisuus nyt vain yksinkertaisesti kuuluu nykyaikaan kuten ilmaston lämpeneminen ja tautiepidemiat. Kaikki nykyaikainen on trendikästä ja sen vastustajat pelkäävät uutta, koska heillä on huono itsetunto, koska he ovat alempia ihmisiä, koska heidän geeneissään on vikaa. Miksi muka pitäisi pelätä uutta? Mitä pahaa on siinä, että ilma lämpenee, ja tänne tulee uusia mikrobeja, kasveja, eläimiä ja kulttuureita? Kun tavalliset suomalaiset alkavat oppia hyväksymään erilaisuutta, he luopuvat lopulta rasismistaan ja tajuavat rodullisen alemmuutensa, ja muuttavat takaisin jonnekin Vinku-Mongoliaan mistä ovat tulleetkin. Silloin me alkusuomalaiset saamme vallan tässä maassa, ja tuhoamme kaikki rasistiset kulttuurit, jotka eivät hyväksy meidän erilaisuuttamme."

KritiikkiäMuokkaa

Väitteet salasuomalaisuudestaMuokkaa

Jo yliopiston perustamisesta lähtien on esitetty väitteitä, että yliopisto olisi todellisuudessa peitelty yritys kannattaa lailla kiellettyä nykysuomalaisuutta. Ukon yliopisto torjuu väitteen jyrkästi, ja polttaa nykyisin joka vuosi näyttävästi Suomen lippuja Linnavuoren Helavalkeissa. Tämä symbolinen teko vakuuttaa monet siitä, että Yliopisto ei edusta nykysuomalaisia eikä niihin usein mielikuvissa yhdistettyä kristinuskoa, jonka merkki on Suomen lipussakin. Kriitikot tosin huomauttavat, että jotkut ovat nykyaikana valmiit tekemään mitä tahansa saadakseen arvostetun vähemmistö-statuksen. Ukon yliopistoa on jopa syytetty kristillisyydestä, ja nimitystä Ukko on jopa väitetty kristinuskon Jahven salanimeksi.

Salaliitto-kohuMuokkaa

Erilaisuuden Liitosta (EL) sanan "erilaisuus" määritelmää koskevan kiistan vuoksi eronnut Todellisen Erilaisuuden Liitto (TEL) on jopa väittänyt Tiedonkantaja-lehdessään, että Ukon yliopisto on todellisuudessa salaliitto, jonka tarkoitus on levittää ateistista tai tieteellistä maailmankuvaa etniseksi, poliittiseksi ja eksoottiseksi mytologiaksi ja taikauskoksi naamioituna. Liitto väittää salaliiton taustavoimaksi vihan erilaisuutta kohtaan, joka on niin voimakasta, että sen puolesta ollaan jopa valmiita polttamaan omia pyhiä tunnuksia. Liiton mukaan vihan paljastaa jo se, että yliopiston verkkosivuilla luki aiemmin yliopiston edustavan suomalaista uskoa. Sittemmin sana suomalainen on verkkosivuilta poistettu.

Ukon yliopisto torjui syytteet sillä perusteella, että sen henkilöstöllä on vankat hyväveli-suhteet Erilaisuuden liittoon, jolle Todellisen Erilaisuuden Liitto on vain katkera, koska joutui eroamaan siitä oppiriidan vuoksi. Myös Erilaisuuden Liitto puolusti voimakkaasti Ukon yliopistoa, ja nimitti Todellisen Erilaisuuden Liittoa rasistiseksi muutaman viikon aikana kolmisenkymmentätuhatta kertaa eri julkaisuissa. TEL pystyi vähäisemmistä resursseistaan johtuen nimittämään EL:ää rasistiseksi samassa ajassa vain noin kaksituhatta kertaa, jonka vuoksi poliittisen eliitin mielipide kääntyi EL:in puolelle.

Kohun vuoksi käynnistettiin kuitenkin poliisitutkinta, ja Ukon yliopiston henkilöstöä epäiltiin vihan tunteista. Koko henkilöstön tunnetasot mitattiin, mutta vain yhdeltä löytyi vihan tunteita yli sallitun rajan. Tunnerikokseen syyllistynyt erotettiin ja tuomittiin viideksi vuodeksi suvaitsevaisuuskasvatukseen. Yliopisto kokonaisuutena vapautettiin epäilyksistä, ja sen edustama ryhmä katsottiin aidosti erilaiseksi.

Ukon yliopisto muutti vuonna 2000 joitakin rituaalejaan, jolloin katsottiin, että se edustaa uutta, keinotekoista uskontoa, eikä suinkaan ikivanhan suomalaisen ja aidon perinteen jatkumoa. Tällöin sanan "suomalainen" käyttö Ukon yliopiston kuvauksessa sallittiin rajoitetusti. Lain tulkinnan mukaan sanaa suomalainen saa käyttää, jos sillä tarkoittaa ryhmää, joka tai jonka kulttuuri on tullut maahan lähiaikoina. Itse asiassa monet muutkin vähemmistöt katsovat olevansa suomalaisia, osa jopa aivan julkisesti.

Tiedekunnat ja oppiaineetMuokkaa

Ukon yliopistossa on kolme tiedekuntaa, joihin kuuluu eri oppiaineita:

Väinämöisen tiedekunta (filosofinen)Muokkaa

Ilmarisen tiedekunta (luonnontieteellinen)Muokkaa

Lemminkäisen tiedekunta (humanistinen)Muokkaa

KielikeskusMuokkaa

Koulutus
Subjektit: Amis - Lukiolainen - Opiskelija - Opettaja - Oppilas
Tutkinnot: Datanomi - Insinööri - Kleptonomi - Medianomi - Merkonomi - Sosiopaatti - Tradenomi
Laitokset: Aliopisto - Ammattikorkeakoulu - Ammattikoulu - Autokoulu - Elämänkoulu - Esikoulu - Kansanopisto - Peruskoulu - Päiväkoti - Lukio - Steinerkoulu - Yliopisto
Erikseen mainittavat: Espoon kristillinen koulu - Haurea-ammattikorkeakoulu - Metropolio - Keski-Suomen Opisto - Kymenlaakson ammattikorkeakoulu - Oulun yliopisto - Päivölän kansanopisto - Ressun lukio - Ukon yliopisto - West Pointin sotilasakatemia
Muuta: Erityisluokka - Humanisti - Innovaatiopedagogiikka - Maisterismi - Maol-taulukot - Opinnäytetyö - Oppiminen - Plagiointi - Pro gradu - Teekkari - Väitöskirja - Ylioppinut - Wilma