Vartiotorni

”Herätkää! Vartiotorni kaatuu!”

~trad
Vartiotornin perustaja Tarzan oli myös apinain kuningas.

Vartiotorni on Jehovan todistajien julkaisema laatulehti. Sen edustaa lehtimaailmassa palkittua tutkivaa journalismia. Vartiotornin tekijöille on annettu tavallista enemmän aikaa ja mahdollisuuksia pureutua visaisiinkin aiheisiin, etsiä paljastuksia tai ainakin uusia, yllättäviä näkökulmia. Lehden julkaisut ovat usein hätkähdyttäviä, mutta aina ne ovat aiheeseensa perusteellisesti paneutuvia.

Vartiotorni käsittelee ajankohtaisia asioita kriittisestä näkökulmasta: taloutta, politiikkaa, tiedettä, kulttuuria, terveyttä, ympäristöä ja urheilua. Vartiotorni kaihtaa sovinnaisuuksia ja poliittista korrektiutta. Se pyrkii olemaan riippumaton niin eturyhmistä kuin muodikkaista ajatustottumuksistakin.

HistoriaMuokkaa

Lehden perusti Tarzan vuonna 1879. Suomeksi Vartiotorni alkoi ilmestyä joulukuussa 1912. Kun maailmanloppua ei taaskaan tullut, niin lehti alkoi keskittyä tutkivaan journalismiin. Tämä uusi uskonto - jota harjoittaa myös Yleisradion ohjelma MOT - tuotti vieläkin enemmän rahaa hyväuskoisilta.

LevikkiMuokkaa

Lehteä levittävät Tarzanin aivopesemät apinat, joilla on ohje olla jakelematta sitä summassa postilaatikoihin vaan pyrkiä antamaan lehti ihmiselle suoraan käteen vastenmielisesti hymyillen.