Vasemmistonuoret

Vasemmistonuoret ovat omien sanojensa mukaan "poliittinen punavihreä kansalaisjärjestö, jonka kannattamiin aatteisiin kuuluvat tasa-arvo, demokratia, oikeudenmukaisuus ja solidaarisuus". Vasemmistonuoret toimivat kaduilla (yläluokkasafarihöröttäjät) tai kabineteissa (broilerit).

Emopuolueensa lailla Vasemmistonuoretkaan ei ole kommunistinen, vaikka oikeistotwitterin aivohäiriöstö saattaa niin väittää (kuten jo SDP:stäkin), mutta vetää persoonia. Esimerkiksi marraskuun alussa 2021 nuorisojärjestön johtoon valittu Pinja Vuorinen ilmoittaa olevansa henkilökohtaisesti kommunisti, eikä voi tehdä sitäkään symppaamatta Neuvostoliiton ja Kuuban diktatuureja: niissä kansan lukutaito ja terveydenhuolto paranivat, kuten tosin tuolloin kaikkialla muuallakin.[1] Twitterissä hän koristelee luentojaan dialektisesta materialismista viileillä Marx- ja Lenin-meemeillä.[2]

TuntomerkitMuokkaa

Vasemmistonuoret luulevat olevansa parempia ihmisiä ja tietävän kaikesta kaiken, aivan kuten kaikkien muidenkin puolueiden nuorisojärjestöt. Vasemmistonuoret pitävät suurta mekkalaa kaikissa mielenosoituksissa yleensä valtiota ja porvareita vastaan. Innokkaimmat vasemmistonuoret moralisoivat lihansyöntiäsi torien laidoilla olevista pienistä kojuista käsin. Tapoihin kuuluu myös etsiä virheitä valtion elinten (esim. maksan) toiminnasta. Useimmiten asialliseen keskusteluun näiden kanssa ei pääse millään, ja onnistuessaankin sekin kuulostaa lähinnä hippien ininältä. Vasemmistonuoret ovat siis toimintatavoiltaan erittäin lähellä kaikkia muita nuoria vallanhaluisia poliitikon alkuja. On hienoinen ihme, etteivät nämä jo ymmärrä yhdistyä lääketeollisuuden kanssa.

Yhdistyminen on kuitenkin mahdotonta, sillä Vasemmistonuoret, kuten muukin vasemmisto, lisääntyy jakaantumalla. Vasemmistonuorissa jakolinjoja on lähinnä aiheuttanut se, pelataanko pesäpalloa vai salibandya. Tällä hetkellä järjestön enemmistö on "pihkalaisilla" linjoilla, ja pesistä pelataan aktiivisesti ainakin Helsingissä ja Tampereella.

Vasemmistonuorten jäsenen tunnistaa rastoista, hienhajusta, kainalokarvoista, hippivaatteista ja jatkuvasta moralisoinnista lihansyöntiäsi, kuluttamistasi ja elämäntapojasi kohtaan. Näistä tunnusmerkeistä poikkevia Vasemmistonuoria kutsutaan korpiseksuaaleiksi tai toiminnanjohtajaksi.

Vasemmistonuori on siitä harvinainen ihmistyyppi, että energiansäästölampun vaihtamiseen tarvitaan heitä vain yksi: vasemmistonuori tarttuu kiinni lamppuun, joka ruuvautuu irti maailman pyöriessä hänen ympärillään. Tahtoessaan laittaa uuden lampun paikoilleen vasemmistonuori asettaa lampunkannan jengoille, lausahtaa kuolemattoman totuuden maailman tilasta, ja maailma alkaa pyöriä toiseen suuntaan.

Vasemmistonuorten tunnistaminenMuokkaa

Vasemmistonuoret tunnistaa pukeutumisestaan. Poikkeuksen tekevät Aatteet on mun vaatteet -hemmot, jotka purkavat patriarkaalisia pukeutumisrooleja esiintymällä alasti. Vasemmistonuori pukeutuu Jaakko Laakso -t-paitaan. "No hei, Laakso ei sulkenut homoja keskitysleireille, hän on Chestä 2000-lukulaisempi versio." Vasemmistonuorella on päällään Vastarinta on luvallista -paita, koska hän ei ole osannut sanoa sitä myyvälle kaupparatsulle vastaan. Vasemmistonuori käyttää myös palestiinalaishuiveja, koska rastansa leikannut uusnatsikin käyttää niitä. Vasemmistonuori asuu usein Kansaneläkelaitoksen tai vanhempien maksamin tuin, käyttäen kaiken ylimääräisen alkoholiin. Jos hippiviiniä ei saa tukirahoilla tarpeeksi, syytetään valtiota liian alhaisista tuista.

Merkittäviä vasemmistonuoria (nykyisiä ja entisiä)Muokkaa

Katso myösMuokkaa

Ulkoiset linkitMuokkaa

LähteetMuokkaa