Stop hand.png Achtung!
Tämä artikkeli sisältää erityisen mautonta huumoria (ihan kuin Hikipedia jotain muutakin sisältäisi hehheh) joka toivottavasti koetaan ärsyttävänä ja loukkaavana.
Täällä jauhetaan paskaa vihanneksista yleisesti. Mikäli haluaisit ennemmin lukea vihapuhetta jostain tietystä vihanneksesta, voit etsiä artikkeleita täsmennyssivulta.
Vihannes

K: Mikä osa vihanneksesta on vaikein syödä?
V: Pyörätuoli


Vihannes on ihmisen ja kasvin välimuoto. Koska vihannekset eivät ole täysin ihmisiä, niiden syömistä ei katsota pahalla, vaan päin vastoin kannustetaan, sillä vihanneksilla katsotaan olevan positiivisia terveysvaikutuksia.

SyntyMuokkaa

Vihannekset eivät juuri koskaan ole lisääntymiskykyisiä. Sen sijaan vihannekset ovat lähinnä mutaatioiden tuotoksia, jotka tapahuvat yleensä jo ennen syntymää hedelmöitysvaiheessa. On myös tapauksia, kuten kuvassa mainittu Hawking, jotka ovat muuttuneet vihanneksiksi elämänsä aikana. Yleensä kyseessä on koko kehon kattava lievä syöpä. Myös geenit uudelleen järjestävä, kova fyysinen isku voi muuttaa ihmisen vihannekseksi.

ElämäMuokkaa

 
Normaalia vihanneksen elämää

Vihannesten elämä vastaa hyvin paljon muidenkin kasvien elämää. Ne kököttävät paikallaan ja joidenkin mielestä jopa ajattelevat jotain. Muista kasveista poiketen, vihanneksilla ei ole omia juuria, vaan niihin on pumpattava letkulla niiden tarvitsemat ravintoaineet. Tämä on usein kallista, mutta maksaa itse itsensä, kun vihannes on kasvanut kyllin suureksi, että se voidaan myydä torilla jonkun ruuaksi.

ViljelyMuokkaa

Vihannesten viljely, jota myös maanviljelyksi kutsutaan, on yleinen tapa saada vihanneksista rahaa irti. Maanviljelyä voi harrastaa kuka tahansa ja siihen ei tarvita kuin taimi, aikaa ja rahaa. Taimeksi käy hyvin vammainen lapsi, jonka saa helposti ja vaivattomasti tyrimällä synnytyksen tai lyömällä raskaana olevaa naista täysillä vatsaan. Taimesta käy myös naapurin Konsta, kunhan häntä ensin käy kalauttamassa rautakangella niskaan. Taimi tulee istuttaa pellolle kasvamaan, missä sitä on hoidettava erilaisin ravintein. Tehokkaammaksi tulee viljellä useampaa vihannesta kerralla. Kun vihannes on saavuttanut halutun koon, on sadonkorjuun aika. Korjatut vihannekset voi syödä tai myydä. Ennen viljelyn aloittamista on kuitenkin syytä tarkistaa, onko sadonkorjuu laillista alueellasi.

RavintonaMuokkaa

 
No niin Ernersti, syöhän vihanneksesi!

Vihanneksia pidetään yleisesti hyvin terveellisinä ja vitamiinipitoisina. Harmi vaan, että ne maistuvat paskalle. Sitä paitsi jotkut - varsinkin suuressa mittakaavassa tuotetut - vihannekset sisältävät vaarallisiksi todettuja tuholaistorjunta-aineita. Nykyään vihannekset onkin korvattu paljon paremman makuisilla pillereillä.

Tunnettuja vihanneksiaMuokkaa

Katso myösMuokkaa