Vihreä liitto

(Ohjattu sivulta Vihreät)

”SUOMEN TURHIN BÄNDI!”

~87.95.67.165 Vihreästä liitosta

”Ydinvoima kuuluu historiaan.”

~Vihreät

”Edistys kuuluu tulevaisuuteen.”

~Ei-vihreä

”Seksi kuuluu avioliittoon.”

~Seurakuntanuori
Euroflag.gif
Tämä sivu on saanut EU:n rahoitusta, joten sen muokkaamiseen ovat oikeutettuja vain EU:n virkamiehet (eivät kuitenkaan tämänkin pelleilyn kustantavat veronmaksajat)
Viherpiipertäjät (Vihr.)
De Grönsakerna
Marijuana-leaf.jpg
Perustaminen 1987
Puheenjohtaja Maria Ohisalo
Varapuheenjohtajat Pekka Haavisto, Petteri Orpo
Puoluesihteeri Dendrocopos leucotos
Kansanedustajia 20
Europuolue European Greenish Party
Euroedustajia 3
Pää-äänenkannattaja Useimmat menevät Vihreään Lankaan
Kotisivu www.viherpiipertajat.fi

Kateudesta vihreiden liitto (ruots. De Grönsakerna, pohjoissaam. Ruona lihttu, "Huono lihaton") on puolue, jonka tarkoituksena on karkottaa kaikki teollisuus Suomesta ja hankkia tilalle keskuksia vankeudessa eläneiden minkkien kukkaterapiaa varten. Vihreä liitto on suurin yhtä asiaa ajava liike, joka ajaa ainakin seitsemää yhtä asiaa. Puolueen siipien suojaan ovat kirmanneet sekä puita halaavat kaupunkilaisteinit että kaikkia vihaavat anarkistifilosofit, joten arvopohja on siis laaja. Kaikkia ei sentään voi ottaa mukaan, ja puolue ei hyväksy ajettavakseen asioita, joihin ei voi kahliutua ketjuilla ja riippulukoilla. Puolue hyväksyy järkiperäisen toiminnan, mutta pyrkii hoitamaan asiat ensisijaisesti joko uholla tai tunneälyllä. Tämä periaate on osoittautunut ongelmalliseksi varsinkin ydinvoiman kohdalla, eikä sitä nykyään vastusteta enää reaktorin sisäpuolella jäsenmäärän kutistumisesta johtuen.

Vihreät politiikassaan ihmettelevät pääasiassa sitä, miksi muka pitäisi valtion budjettia supistaa, kun rahaa saa loputtomiin asti taikaseinästä (vihreiden nimitys pankkiautomaatille). Erityisesti he eivät tämän takia ymmärrä persfinnien väitettä siitä, että maahanmuutto muka maksaisi liikaa, eivätkä sitä, että tuota ei olisi varaa enää jatkossa rahoittaa eksoottisen värinän saamiseksi – olkoonkin, että muuhun budjettiin verraten maahanmuutto on summana kärpäsenjätöksen kokoluokkaa, mikä tosin tuntuu olevan niin vihreille kuin persuillekin ylitsepääsemätön ymmärryshaaste. Jos jotkut Vihreistä voittaisivat tuon haasteen, voisivat he argumentoida maahanmuuton tulo-menosuhteen olevan erinomainen: eksoottisen värinänhän voi valjastaa energiantuotantoon, eikä tarvitsisi enää nuuhkia ydinvoimaloista vapautuvaa Kioton ilmastosopimuksen vastaista, ilmastoa lämmittävää vesihöyryä.

HistoriaMuokkaa

Vihreän liiton tarina alkoi vuodesta 1979, jolloin Helsingin kaupungin työttömien toimintapaja järjesti sosiaalitoimiston avulla Forssan Koijärven avulle bussikuljetuksen, jossa oli tarkoitus selvittää näille huumeisiin sortuneille kaupunkilaislapsille, mikä on suo ja metsä – ja osoittaa heille, että metsässä kasvaa myös puita.

Sosiaalitoimiston tilausbussin saavuttua Koijärvelle, koko matkan tenua, huumeita ja liimaa haistelleet seksuaalivähemmistöjen jäsenet örvelsivät itsensä bussista poikittain, oksensivat liimat pihalle ja karkottivat ensitöikseen paitsi koko järven linnut ja metsäneläimet, myös ihmisasutuksen.

Poliisin tullessa paikalle ihmettelemään mistä on kysymys, vihreät huusivat yhteisääneen: "KYTÄT ON NATSISIKOJA!!", kytkeytyivät kaivinkoneisiin ja sanoivat, etteivät lähde paikalle ennen kuin "luonnonyrteistä" aiheutunut naurunsekainen olotila sekä muu aiheeseen liittyvä jumittaminen on ohi. He eivät myöskään suostuneet lähtemään paikalta ennen kuin sosiaalitoimisto hommaa heille valtion ja veronmaksajien piikkiin asianajajan, koska heidän perusoikeuksiaan eli kannabiksen vetämistä, tenun juomista, liiman haistelua sekä kansalaisoikeuksiin kuuluvaa kansalaistottelemattomuutta koko paikallista ekosysteemiä vastaan lintuineen, ihmisineen ja päivineen, on nyt loukattu.

Lopullisesti Vihreä liitto perustettiin 1980-luvun lopulla, kun näytti, että Neuvostoliitto ei kestäkään tuhatta vuotta saati sitten ikuisuutta. Kun oli selvää, että kaikki Suomen kommunistit eivät Neuvostoliiton hajottua tule mahtumaan Vasemmistoliittoon, oli kehitettävä näppärä varasuunnitelma työnimellä Vesimelonipuolue (pinnalta vihreä ja sisältä punainen). Ajatus oli niin näppärä, että vihreät ajautuivat lopulta vastustamaan suunnilleen kaikkea sitä, mitä Neuvostoliitto edusti. Suurimpia peikkoja vihreille ovat luonnonvarojen riisto, vähemmistöjen syrjintä ja Osmo Soininvaara (80-luvun parrassaan). Neuvostomenneisyydestä puolueen ohjelmassa muistuttavat kansanvallan ihannointi ja radikaalin siiven hölmöilyn kommentoimatta jättäminen. Sittemmin Osmo Soininvaarasta on kuitenkin kehittynyt laadukas punanaamainen Helsingin lähiösossu.

Suosion syytMuokkaa

 
Vihreiden kiistämättömän ideologian graniitin kovat, mutta sitäkin poliittisesti korrektimmat, eettisemmät sekä luontoystävällisemmät perustuskivet, joiden avulla maailma pelastetaan ja Suomi lähtee taas uuteen nousuun.

Vihreät on nykyään niin suosittu puolue, koska se ajaa kannabiksen laillistamista. Myös puolueen ns. vihreät arvot saavuttivat suurta suosiota homojen keskuudessa. Vihreät esittäytyvät vaalien alla aina vasemmistolaisille vasemmistolaisina, oikeistolaisille oikeistolaisina ja keskustalaisille keskustalaisina, aina sillai mikä kullakin hetkellä parhaalta tuntuu. Vihreä liitto on nykyään maan suurin konditionaalipuolue, sillä kaikkien äänioikeutettujen lapset äänestäisivät vihreitä (tämän syy löytyy puolueohjelman taikasanasta perustulo, joka tosin on yhtä suuri utopia kuin vihreiden 16. kansanedustaja). Vihreä Liitto on konditionaalipuolueen lisäksi eräänlainen naamanvääntöpuolue, koska Anni Sinnemäki vääntelee naamaansa ihmeellisellä tavalla jokaisessa puheessaan ikään kuin antaakseen kuvan, että hän puhuu "teille yksinkertaisille ihmisille, jotta varmasti ymmärtäisitte". Muiden mielestä taas Anni Sinnemäki on paitsi yksinkertainen, myös naurettava. Tämä on kuitenkin vain kateellisten panettelua, koska todellisuudessa ihmiset eivät vain ole ymmärtäneet Anni Sinnemäen kosmista älyä.

 
Vihreä liitto on profiloitunut myös varsin suvaitsevaisena puolueena.

Puolueella on hyvät suhteet kansalaisjärjestöihin, sillä radikaaleimmat kahliutujat on helpoin löytää ideologisesti valveutuneen naiivin nuorison parista. Vihreät tykkäävät samaan aikaan Maan Ystävistä, Tarja Halosesta, Erkki Tuomiojasta kuin myös Oikeutta eläimille liikkeen EVR-siivestä, mutta aivan yhtä hyvin menee esim. SETA + anarkofeministiliitto Peppi + muut yleistä älyllisyyttä ajavat järjestöt. Erityisen hyvät suhteet vihreillä on Hampun Kotitarveviljelijöiden Ammattiliittoon sekä Laboratoriarottien Tuki Ry:hyn. Vihreä Liitto kannattaa kansainvälisyyttä ja sillä on hyvät kansainväliset suhteet esim. Hollantiin, Kuubaan, Pohjois-Koreaan sekä Indokiinassa sijaitsevaan "autonomiseen" ns. Kultaisen kolmion alueeseen. Myös Etelämantereen pingviinejä on nähty vihreiden mielenosoituksissa. Vihreä Liitto on sikäli paradoksaalinen, että vaikka se ajaa avoimesti vapaata huumeiden käyttöä, niin se kuitenkin toisella kädellä ajaa Suomea DDR:ääkin tiukemmaksi poliisivaltioksi. Mm. kaikki yksilön omat valinnat kehdosta hautaan ovat etukäteen Puolueen määräämiä. Esimerkiksi ampuma-aseita ei Vihreiden mukaan saa olla kuin yhteiskunnallisella väkivaltakoneistolla. Myös heterous, miehenä oleminen ja lihansyönti on kielletty ja tämän vähemmistökansan edustajilta leikataan munat anarkofeministien kokouksissa. Vihreän Liiton puoluejohto on naisvaltainen ja mikäli haluat olla mukana, sinun on oltava silmälasit päässä oleva alistunut nössö, ehdottomasti homoseksuaali sekä myös teennäisesti puhuva suurkaupunkilainen. Vihreiden mielestä armeija on myös puna-armeija pois-lukien mädätettävä kokonaan. Kansalainenhan voisi muuten kyseenalaistaa Vihreän Ideologian Kaikkivoipaisuuden ja ryhtyä aseelliseen kapinaan kuten oli vaarana käydä myös muinaisessa Neuvostoliitossa. Vihreiden mielestä onkin parempi nostaa sosiaalitoimistosta rahaa, hommata sillä pilveä ja kaikessa rauhassa pössytellä sitä esplanadilla kuvitellen, että kaikki on hyvin.

KritiikkiMuokkaa

Vihreitä arvostellaan usein äänestäjän ajatusta nopeammista takinkäännöistä ja periaatteiden alemyynneistä hallituspaikan takaamiseksi. Mutta toisaalta, voiko pienpuolue muutakaan? Huoraaminen välillä oikealle, välillä vasemmalle ja joskus keskelle takaa aina paikan jossain valiokunnassa ja ovatpa nämä kansalaisia kulutuksen vähentämiseen kehottaneet puistokokoomuslaiset jo kaksi kertaa Anni Sinnemäen johdolla korottaneet omia palkkojaan, hyvästä ja asiantuntevasta työstä johtuen tietenkin.

 
Vihreiden kannattajia ryhmäpotretissa

Vihreiden euroedustajat Heidi Hautala ja Satu Hassi masinoivat Euroopan oikeusasiamiehen P. Nikiforos Diamandourosin uudelleenvalintaa. Ehdolla olisi ollut pätevämpi henkilö Keski-Euroopasta. Hautala ja Hassi halusivat "kreikan taudin" jatkuvuutta myös Euroopan oikeusasioissa. Kreikan huono hallinto sopii Vihreille kun tuulimylly toisen tontille. Vanha 1970-luvun stalinisti Heidi Hautala on myös kritisoinut monien henkilöiden suomettumista.

Vihreiden ihannekannattaja on homoliitosta syntynyt vasemmistolainen kalju lesbo, joka asuu Puu-Tammelan lesbokommuunissa järjestäen kiljunyrjöäjille musikaalisesti ja esteettisesti tasokkaita punk-keikkoja. Myös laiton, mieluiten tummaihoinen maahanmuuttaja joka on vielä kaiken muun lisäksi aseistakieltäytyjä ja kasvissyöjä, sopii hyvin. Kaikki rikolliset taipumukset (paitsi oikeistolainen väkivalta), huumeiden käyttö sekä salaatin varastaminen kaupasta ovat myös suositeltavia. Ajokorttia ei saa olla, paitsi jos vuokrataan auto yölliselle tutustumismatkalle turkistarhalle ja reisitaskuhousujen vasemmassa lahkeessa pitää olla anarkiamerkki osoituksena ahkerasta fillaroinnista rautatieaseman ja Kiasman välillä.

Toisinaan vihreiden politiikka valtakoneistossamme on joutunut myös täysin aiheettoman kritiikin kohteeksi,esimerkkinä mainittakoon vaikka vihreiden hallituksessa ollessaan tehtailema päätös ydinvoimaloiden rakentamiseksi, heidän ollessa jyrkästi niiden perustamista vastaan."Me olemme itsemme vakavimmin otettava vaihtoehto!" kehuu puolueen sihteeri ja jatkaa: jos me emme tiedä, minkä puolesta ja mitä vastaan äänestämme, kuinka sitä osaisi ennakoida kilpailijatkaan. Vuoden 2011 vaalien slogan tiivistää vihreän arvomaailman pähkinän (hassel)kuoreen: "Ilmasto muuttuu, suunta puuttuu, we care shit!"

KilpailijatMuokkaa

Pers...anteeksi Perussuomalaisten saatua murskaavan vaalivoiton kunnallisvaaleissa alkoi moni samettihousun puntti tutista sekä vihreiden että vasemmistoliittolaisten joukoissa. Heidän mielestään on käsittämätöntä, että joku perustaa Suomeen puolueen, joka ei ole ulkoa vihreä ja sisältä punainen kuten vihreät. Tai ulkoa punainen ja sisältä ryssä kuten Vasemmistoliitto. Uuden puolueen ilmaantuminen joukkoon on sekä vihreiden että vasemmistoliiton mielestä käsittämätöntä ja vaarantaa vakavalla tavalla jo monta vuosikymmentä jatkuneen piirileikin, jossa Kokoomus laukoo paskaa, demarit käyttäytyvät autoritäärisesti sekä moukkamaisesti ja vihreät ovat ikään kuin "omatunto" tai "piikki lihassa".

Ja vasemmisto piikki kapitalistien lihassa. Tätä piirileikkiä on sekä vihreiden että vasemmistoliiton mukaan jatkettava ja mikäli joku tulee sitä häiritsemään, vaarantaa vakavasti hyvän teatterin sekä valtiontukien saamisen myös jatkossa.

Kansanomaisesti "Rötkäleeksi" nimetty Hikipedia-tunnus kirjoitti tähän liittyen seuraavan briljantin, ironiaa ja penisvitsejä vastaansanomattomasti argumentatiivisiin tarkoituksiin käyttävän tekstin:

Vaarana on, että tätä kirjoitettaessa seuraavissa eduskuntavaaleissa Perussuomalaiset tiputtaisivat Vihreät oppositioon, jolloin kaikki Vihreille tärkeät asiat, kuten mm. oikeusministeri Braxin virka-autoetu, jäisivät saamatta. Ennen kaikkea Suuri Maahanmuuttokusetus ja sen turvin luodut tuhannet suojatyöpaikat olisivat vaarassa. Valtakunnallinen mustan makkaran jakeluverkosto oli uhattuna. "Ne jyrää meitin!", kaikui puoluetoimiston käytävillä kun väki juoksi Perussuomalaisten hyökkäystä karkuun. Mutta rohkea Tarja Cronberg kääri Hesarin-Iltiksen-Ylen sekä vanhojen blogimerkintöjen avulla kokoon ison propagandapommin, jonka Heidi Hautala ryömimällä kävi heittämässä Halla-ahon vaunun telaketjuihin. Vihreä liike oli pelastettu! Enää ei tarvinnut pelätä vihreiden vaipumista unohduksiin jossain syrjäisellä sivukujalla.

Sisäiset ristiriidatMuokkaa

Tällä hetkellä Vihreillä on vakavia sisäisiä ristiriitoja ja puolueen on ennustettu hajoavan osiin. Ristiriidan perussyynä on se että Vihreiden Rosa Meriläinen on käyttänyt "Vittu haisee hyvälle" -rintamerkkiä, mikä on suututtanut puolueen tietyt miesedustajat. Tätä vakavaa puoluetta repivää ristiriitaa ei ole toistaiseksi pystytty sovittelemaan useista yrityksistä huolimatta.

Yhteiskunnallinen kokonaisnäkemysMuokkaa

 
Vihreiden vaalimainos vuoden 2018 presidentinvaaleissa.

Tiedepuolueena Vihreät pyrkii vähentämään köyhyyttä, torjumaan ilmastonmuutosta ja edistämään työllisyyttä. Ensimmäiseen tavoitteeseensa se pyrkii ydinvoimarakentamista vastustamalla, toiseen tavoitteeseensa ydinvoimaa vastustamalla ja kolmanteen tavoitteeseensa ydinvoimainvestointeja estämällä. Tärkein näistä tavoitteista on ilmastonmuutoksen vastainen taistelu.

Vihreiden energia-ja ympäristöpolitiikkaMuokkaa

Vihreät on perustettu ympäristöteemojen ympärille. Sen päämääränä on jättää planeetta tuleville sukupolville sellaisena, että myös ilmastokatastrofin jälkeisessä maailmassa voidaan elää. Tähän se pyrkii ydinvoimaa vastustamalla.

PuheenjohtajatMuokkaa

 1. Kalle Kökkölä (1987)
 2. Heidi Hautala (1987–1993), pidetään vireänä kuningattarena, vaikka on kuin haudastaan noussut Hertta Kuusinen. Mikäkin noita-akka.
 3. Pekka Haavisto (1993–1995), ilmeisesti ei mikään suosittu, kun putosi eduskunnasta 1995. Jotenkin pääsi vielä ministeriksi asti ja teki mahtavan paluun eduskuntaan 2007.
 4. Tuija Brax (1995–1998), yrittää lyödä Hautalan laudalta, ja varmasti, kun pääsi jo ministeriksi. Suomen virallinen kukkahattutäti.
 5. Satu Ha(s)si(s) (1998–2001)
 6. Osmo Soininvaara (2001–2005), veti vihreät ulos hallituksesta ydinvoiman takia ja hävisi puheenjohtaja vaalit. Ei hyvin mennyt.
 7. Tarja Cronberg (2005–2009), putosi Haaviston tapaan eduskunnasta, mutta pääsi kuin pääsikin työministeriksi.
 8. Anni Sinnemäki (2009-2011), tajusi kokoomuslaiseen tapaan, että paskanpuhumisesta saa hyvän kuukausipalkan; helsinkiläinen helsinkiläinen, jonka mielestä koko elämä on Helsingissä
 9. Ville Niinistö (2011-2017)
 10. Touko Aalto (2017-2018)
 11. Pekka Haavisto (2018-?), koska paluu eduskuntaan piti nokittaa vielä jollakin saavutuksella.

Tunnettuja vihreitäMuokkaa

Katso myösMuokkaa

Suomen poliittiset puolueet

Hjalliksen kuntoklubiKokkelivekkulitKyylätSelkärankarajoitteisetSämre Folk partietSyndikaalibyrokraatitValehtelijatVastuuttomat (ent. SMP)Vittumaiset (ent. SKDL)

Fazerin SininenIhmisten puolueJallupullo(t)KommaritTurun natsipuoluePohjan natsipuolueLahden natsipuolueAnun natsipuolueMarcon natsipuolueTerhin natsipuolueSuomen LaillisuuspuolueViskipuolueTeollisuuden kannattajatSadelaisliberaalitLapuanliike (myöhemmin IKL) – Suomen marttyyrikomppaniaErilaisuuden LiittoSuomen ÄärioppositiopuolueSekavat poninhännät, joilla on idioottimainen nimi, puolue jumalauta mitkään hullut päivät oleEuroagnostikotRadikaalikompromissitYhden naisen robbarikerhoKalkkeutuneet Fossiilit ry.Somebody Else's ProblemJuhani ja iloiset veikotModerni NatsipuolueHikipediapuolueJuchepuolue – perestroika ja glasnost on pysäytettäväNaisen ääni on 0,80 ääntäVäyrysen hätävara 1.0Crystal Meth Party