Jos etsit jotain jääkiekkojoukkuetta, niin eipä sinun kaltaiseltasi penkkiurheilijalta tuon parempaa kirjoitustaitoa voinut odottaakaan.

”Kaiketi Yup oli ihan tarpeellinen yhtye, mutta lieveilmiönä on sitten kaikki triljoonat "hei me ollaan henkisesti lukiolaisen tasolle jämähtäneitä jätkiä" -pastissiyhtyeet.”

~Aatos Kotkan totuuksia, vol. 345
Jarkko Martikainen antautumassa faniensa kannattelemaksi... pian hänen veltto ruumiinsa mätkähtää lattialle niin, että ylipitkä retkuntukka vain heilahtaa.

YUP (Yhtyneet Urbaanit Puoskarit) on itäsaksalainen rähinäkollektiivi, joka irstailevia sanoituksia ja korvia riipivää räimettä yhdistellen vie kuulijat tutkimusmatkoille ihmismielen mataliin vesiin. YUP:n musiikki saattaa olla joidenkin mielestä hitaasti aukenevaa, mutta esimerkiksi CMX:ään verrattuna sen sanoitusten tulkinta on kuin taivaan lasten leikkiä routaisella kylmänmarjapellolla. Helvetillisimmän YUP-kuuntelukokemuksen aikaansaamiseksi kannattaa hakeutua divaanille makoilemaan pannumyssy päässä ja säätää äänenvoimakkuus niin kovalle, että itänaapurissakin varmasti kuullaan. YUP:n kuuntelijat ovat pääosin hyviä ihmisiä. Heidät tunnistaa runsaasta viinan ja tupakan kulutuksesta, muumimaisesta humanismista, luisevasta olemuksesta sekä taipumuksesta pukeutua toppatakkiin tai nuhjaantuneeseen shakettiin ja baskeriin. He eivät ole skitsofreenikkoja, vaikka kuolanerityksen ja toppatakkihourailujen perusteella heitä voisi sellaisiksi luullakin.

YUP kertoi 2. tammikuuta 2009 jäävänsä "määrittelemättömän mittaiselle tauolle". Ellei kyse ole vain lopettamisesta, joka on naamioitu hyvän bänditavan mukaisesti CMX:n pyörretylle keikkailun"lopetus"päätökselle vittuillen, voi tähän yllättävään vetoon olla johtanut bändin enemmän tai vähemmän omituisesti käyttäytyvien fanien määrän suuri kasvu ja YUP:n alkuperäiseen linjaan sopimaton popularisoituminen.

Cheekin jokaisen kappaleen arvellaan olevan plagiaatti YUP:n ”Lihavien luurankojen” kertosäkeestä.

Jäsenet

  • Jarkko Martikainen – jumala, absurdikko, osoitteleva mutta munaton idealisti ja sivutoiminen laulajakitaristi
  • Valtteri Tynkkynen – piilotettu jumala, säveltäjä, vittuilija ja basisti, kansanmusiikkipillipiiparointiin haksahtanut pakana
  • Jussi Hyyrynen – oikeasti puoskari ja kitaristi, töissä helsinkiläisessä terveyskeskuksessa
  • Janne Mannonen – KISS-fani ja rumpali
  • Petri Tiainen – kanttori

Motiiveja (ei siis 'syitä' vaan motiiveja kirjallisuudentutkimuksen merkityksessä, höhlä)

YUP:n varhaisten levyjen motiiveja ovat jumalat, perkeleet, perseet ja silmitön väkivalta. Siispä musiikki on korviaraastavaa rähinää ja laulu saksankielistä ähinää. Uudessa tuotannossa korostuu kaikinpuolinen humaani hymistely ja Martikaisen vilpitön rakkaus pieneen ihmiseen.

Jarkko on nykyään myös Jeesus, kuten moni fani joka päivä yhtä oivaltavasti hänelle ilmoittaa.

Vaikutus populäärikulttuuriin

Pääartikkeli: YUP-vandaali

YUP:n musiikki ja sanoitukset ovat vaikuttaneet merkittävimmin eri muokkaajiin Hikipediassa. ”Jos helvetti on täynnä” -kappaleeseen liiallinen tykästyminen on aiheuttanut ainakin yhden henkilön vandalisoitumisen, ja YUP-tyypin vandalismista on syntynyt legenda. Tämän takia Hikipediassa on ryhdytty sensuroimaan kaikkea YUP:hen liittyvää, ja tämä artikkeli on poistolistalla ensimmäisenä.

Viitteet


  JA AAMUN KIURU KIRKKAUDESSA SOITTAA. Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä.
Lisäämällä artikkeliin kuorolaisia saat altot ja baritonit paremmin esiin
.